Mexicaanse taco's
Het bekende wereldgerecht maar dan gemaakt zónder het pakje. Deze Mexicaanse taco's zijn gevuld met gekruid gehakt en diverse groenten.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, mexciaanse taco's, ovengerecht, warm vlees, wereldgerecht, zonder pakje
Servings: 4 personen
- 12 tacoschelpen
- 400 g rundergehakt
- 2 courgettes - in blokjes
- 200 g mais - uit blik, uitgelekt
- 3 tomaten - in blokjes
- 150 g ijsbergsla - in reepjes
Kruidenmix
- 2 el paprikapoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl cacaopoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- snuf cayennepeper
- peper en zout
Rode saus
- 4 tomaten
- 1/2 ui
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- snuf knoflookpoeder
Verhit een beetje olie of boter in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de courgette en de mais toe en bak dit mee tot de courgette helemaal zacht is.
Roer alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar en voeg deze toe aan de gehaktmix. Schep goed om en laat 5 minuten meebakken.
Doe alle ingrediënten voor de rode saus in een hakmolentje en maal het geheel tot een fijne saus.
Verwarm de tacoschelpen desgewenst nog even in de oven (of zie de tip uit het artikel!). Schep de tacoschelpen vol met de gehaktmix.
Verdeel de blokjes tomaat en de ijsbergsla over de taco's en maak het gerecht af met de rode saus.