Vegan goulash

Wist je dat het Veganuary is deze maand? De eerste maand van het jaar staat in de foodwereld vaak in het teken van vegan challenges, vegan gerechten etc. Nu doen wij daar met OMF niet per se aan mee, ik geloof dat je vooral moet eten waar je zin in hebt. Vegan gerechten komen echter ook steeds meer in ons repertoire voor. Waar ik het voorheen, lees: jaren terug, een uitdaging vond om meer vegetarisch te koken, probeer ik vegetarische gerechten nu steeds meer vegan te maken. Want tja, als je toch al een eerste stap hebt genomen, waarom dan niet ook een stapje verder? Het idee voor deze vegan goulash popte bij me op toen wij zelf thuis laatst goulash soep aten.

Goulash is een typisch Hongaars gerecht en hoewel er veel verschillende varianten zijn, hoort er eigenlijk wel echt vlees of vis in. Maar het leuke aan koken is dat je zo eindeloos kunt experimenteren in de keuken en daarom noem ik dit vegan gerecht gewoon vegan goulash. Met dit recept sla je meerdere vliegen in een klap: het is een makkelijke maaltijd, je krijgt in een klap véél groenten binnen en het is ook nog eens gezond. En daar worden we in deze januari-maand allemaal blij van, toch?

Eigenlijk hoefde ik het recept voor mijn vegan goulash niet helemaal uit te schrijven want het is in feite niet meer dan alle ingrediënten in één pan mikken en dit te laten pruttelen, maar dat werkt op een foodblog natuurlijk niet zo. Dus… komt ‘ie!

Vegan goulash

Vegan goulash

4.75 van 4 stemmen

Vegan goulash

Goulash kennen we allemaal als een Hongaars stoofgerecht met vlees, maar deze vegan variant is net zo lekker en bevat véél groenten.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen of 3 maanden

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 uien - in halve ringen
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 500 g vastkokende aardappelen - in blokjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 gele paprika - in blokjes
  • 1 groene paprika - in blokjes
  • 250 g champignons - in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes - 400g
  • 500 ml groentebouillon
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een stoofpan en fruit hierin de knoflook en de ui toe. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeders en de komijn toe en bak deze even mee.
  • Doe de laurierblaadjes, kruidnagels en alle groenten in de pan en schep goed om.
  • Schenk de tomatenblokjes en de groentebouillon in de pan en roer het geheel goed door.
  • Breng aan de kook en laat de vegan goulash 25 minuten met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen.
  • Breng de goulash op smaak met peper en zout en serveer met brood, rijst of aardappelpuree.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hongaars
Trefwoord: comfort food, groenten, stoofgerecht, stoofschotel, vegan, veganistisch, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Vegan goulash

Join the Conversation

  1. Wat fijn om een vegan recept te zien!

  2. Mattijs says:

    aardappels worden niet gaar in een zure tomatensaus. blijven keihard.

    1. Heb je dat zo ervaren of is het iets dat je roept? Want echt niet dat de aardappelen in de goulash hard blijven namelijk.

  3. Mijn aardappelen zijn wel gaar. Er staat niet vermeld wanneer je de aardappelen en champignons erbij moeten. Ik heb het gedaan voordat de tomatenblokjes erin moesten.
    Befankt voor het Vegan recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close