Truffelroomsaus

Ons kerstdiner van vorig jaar bestond onder andere uit ossenhaas met truffelsaus. Nu ben ik gek op truffel en gebruik ik het liefst voor iedere gelegenheid verse truffel of goede truffelolie en deze truffelroomsaus viel dan ook bijzonder goed in de smaak. De saus ging zó goed samen met rood vlees dat ik besloot het recept dit jaar nog eens te maken zodat ik ‘m met jullie kon delen. En zie hier het resultaat! Het loont voor deze truffelroomsaus de moeite om te investeren in een goede truffelolie. Truffelolieën uit de supermarkt doen de truffel niet echt goed uitkomen dus ga eventueel online op zoek naar een goede. Foodelicious verkoopt onder andere lekkere truffelolieën; zelf kocht ik die van mij bij een Italiaanse delicatessenzaak in Zwolle. Ook dankzij het gebruik van echte truffel is deze saus mega intens van smaak. Verse truffels bestel je ook online of je koopt ze bij de groothandel.

Maak de saus een paar uur of eventueel de dag van te voren en laat hem afkoelen in de koelkast. Warm hem voor het eten op laag vuur weer rustig op, zonder de saus te laten koken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Truffelroomsaus

Truffelroomsaus

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Truffelroomsaus

No ratings yet

Truffelroomsaus

Porties400 ml saus

Ingrediënten

  • 1 klontje boter
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 el bloem
  • 200 ml kippenfond
  • 200 ml slagroom
  • 2 el truffelolie
  • 1 kleine zwarte truffel - geraspt
  • 1 klontje koude boter

Instructies

  • Smelt het klontje boter in een steelpannetje en fruit hierin de sjalot aan tot deze glazig begint te zien.
  • Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten al roerend mee.
  • Schenk vervolgens de kippenfond in de pan en voeg ook de truffelolie en geraspte zwarte truffel toe. Breng de saus aan de kook en laat de saus koken tot deze begint in te dikken.
  • Voeg de slagroom toe en verwarm deze nog zo'n 5 minuten mee, laat de saus niet meer koken.
  • Haal de pan met truffelsaus van het vuur en haal deze door een zeef.
  • Roer een klontje koude boter door de gezeefde truffelsaus om de saus nog wat dikker te maken. Serveer direct of bewaar afgekoeld en afgedekt in de koelkast tot de volgende dag.

Join the Conversation

  1. Pette says:

    Hallo,
    Weet je toevallig waar je in de buurt van Breda zwarte truffels kan kopen?
    Mvrgr

    1. Sabine Author says:

      Nee, ik heb geen idee sorry! Misschien even checken bij de plaatselijke groenteboer?

    2. Charlotte says:

      Ik heb ze bij oil & vinegar gevonden! Misschien een beetje laat :)

  2. Liesbeth says:

    Vraagje! Zou je ook truffelpoeder kunnen gebruiken in plaats van verse truffel? Ik heb daar namelijk toevallig net een potje van gescoord bij Sligro

    1. Sabine Author says:

      Hmm, ik heb geen ervaring met truffelpoeder moet ik zeggen. Je zou het ongetwijfeld kunnen gebruiken, maar de juiste verhoudingen durf ik niet aan te geven. Dat wordt dus een kwestie van veel proeven!

  3. Matthijs says:

    Kan je deze saus ook als pastasaus gebruiken?

    1. Sabine Author says:

      Dat kan! Je zou hem eventueel wat dikker kunnen maken met een maizena papje, zodat de saus ook echt aan de pasta blijft plakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close