Frisse maïssalsa

Wie dol is op Mexicaans eten zal ongetwijfeld wel eens tomatensalsa bij een gerecht hebben gegeten. Sowieso is dit de meest gangbare salsa die er bestaat. Maar er is meer. Sterker nog, er is een salsa die misschien nog veel lekkerder is om bij Mexicaanse gerechten te serveren en dat is deze maïssalsa! Ik kwam het idee hiervoor tegen in Jamie in 15 minuten en het leek me een sterk plan om te maken bij taco’s. Lekker fris en zoet en bovenal ontzettend gezond. Daarnaast ook nog dodelijk simpel om te maken en dus deel ik graag het ‘recept’ met jullie.

maissalsa

maissalsa

Wat heb je nodig?

 • 1 blikje maïs
 • 3 tomaten
 • 3 lente-uitjes
 • verse peterselie of koriander
 • extra vergine olijfolie
 • jalapeño’s
 • zout

Er is een reden dat ik ‘recept’ zojuist tussen aanhalingstekens heb geplaatst want eigenlijk mag het niet zo heten. Je hoeft er nauwelijks iets voor te doen maar het resultaat is groots en daar houd ik van.

1. Laat de maïs uitlekken en spoel de korrels schoon onder de koude kraan.

2. Snijd de tomaten in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Snijd ook de jalapeño fijn. Mocht je deze laatste nou niet kunnen vinden, in het Mexicaanse schap van de supermarkt – de AH heeft dat hier – staat ook een potje met voorgesneden jalapeño’s, deze gebruik ik ook altijd.

3. Meng de maïs met de tomaten, de lente-ui en de jalapeño’s. Breng de salsa op smaak met extra vergine olijfolie en een beetje zout.

4. Hak een hoeveelheid verse peterselie naar smaak fijn en garneer de salsa hiermee.

De laatste tijd begin ik steeds gekker te worden op maïs en deze salsa is wellicht één van de veroorzakers. Pittig maar ook heerlijk zoet en aan de andere kant ook weer fris. Wat mij betreft een perfecte aanvulling bij taco’s of een ander Mexicaans gerecht.

Overigens kun je natuurlijk ook verse maïskolven gebruiken en hier de korrels vanaf halen, maar zo af en toe mag het ook wel eens wat makkelijker.

maissalsa

maissalsa

maissalsa

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Lijkt me erg lekker!

 2. Sanne - xminimuis says:

  Ik hou echt van mais en ga deze ook zeker onthouden! Klinkt super lekker!

 3. Marita says:

  Vandaag staat deze bij ons op het menu.
  Lijkt me erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close