How to: Maïskolf bereiden

Tot voor kort had ik nog nooit een hele maïskolf gegeten. Sowieso wist ik niet hoe je dit moest bereiden en op de een of andere manier is het er gewoon nooit van gekomen. Waarom weet ik niet, want het is zo heerlijk Amerikaans dat het wel in de smaak moest vallen bij ons thuis. En dat deed het dan ook, direct de eerste keer nadat ik het had gemaakt. Zoals ik zullen er vast nog meer zijn die nog nooit een hele maïskolf hebben gehad of niet weten hoe je het klaar maakt. Ik vertel je vandaag alles over maïskolf bereiden, al is het een koud kunstje en kan iedereen het. Overigens kun je het op talloze manieren klaarmaken, dit is mijn favoriet wanneer de barbecue nog niet aan kan.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 maïskolven
  • klontje boter
  • zout

Kun je aan de ingrediëntenlijst al zien dat het een makkie is?

1. Maak de maïskolven eerst helemaal schoon. Vaak snijd ik het kontje er vanaf zodat de bladeren al los laten. Zorg ervoor dat je daarnaast ook alle draden van de maïskolf verwijderd.

2. Kook de maïskolven in ongeveer tien minuten gaar in gezouten water.

3. Smelt een klontje boter in een koekenpan en leg hier de gare maïskolven in, bestrooi ze daarna rondom rijkelijk met zout. Laat de kolven goed door de boter rollen zodat er een dun laagje aan de korrels blijft plakken.

En that’s it, stelt helemaal niets voor toch? Op deze manier vind ik maïskolven toch echt het allerlekkerst, gewoon puur met alleen een beetje boter of zout. Natuurlijk kun je er nog veel meer mee doen. Besmeren met een laagje honing bijvoorbeeld of kruiden met sterkere kruiden. Voor mij is dat allemaal niet nodig, ik knaag de maïskolven graag op deze manier kaal.

Bron foto

Join the Conversation

  1. Eline says:

    Hmm lijkt me heel lekker!

  2. japie says:

    het recept is echt geweldig! zeker aan te raden voor mensen die snel iets voor zichzelf willen koken! ik schat de leeftijd waarbij je dit het liefst eet ongeveer op 30-32 jaar! ik houd heel erg van mais, dus dit is heel erg fijn om te weten! ik kan weer wat maaltijden vooruit met dit lekkere recept! ik raad de eters wel aan om dit niet te vaak te eten, want dit is erg dikmakend! ik gaf dit aan mijn albanische oma en die vond dit heel erg lekker! ze heeft in Albanie al veel mensen blij gemaakt met dit recept! Ook mijn tante uit Brazilië en mijn achterneef uit Slowakije genoten van mijn maaltijd met dit recept erin verwerkt! Ik heb de mais die hier vanaf kwam gebruikt in veel recepten! Bijvoorbeeld in mijn hamburgers en in mijn broccolipastij! Wat trouwens nog een leuk verhaal is bij de mais is dat ik dit ooit gaf aan mijn kleinzoon in Cyprus en die was de volgende ochtend erg ziek! Wij dachten dat het van de mais kwam, maar niets was minder waar! het was mijn zus die Rozemarijn bij de champignonnentaart had gedaan, die we hadden gegeten bij het toetje! Om dit verhaal kort te maken! Ik vind het een fijn recept om te gebruiken en ik vind dat iedereen dit een keer in zijn leven gegeten moet hebben! Love ya!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close