Veel mensen associëren de Thaise keuken met extreem pittige gerechten en dat snap ik enigszins wel. Tijdens mijn stage in Bangkok heb ik me meer dan eens vergist in iets dat op een sperzieboontje leek en vervolgens een groene peper bleek te zijn. Bij somige gerechten is het inderdaad belangrijk dat je no spicy aangeeft wil je er na één hap nog iets van proeven en ja, op ieder tafeltje in ieder restaurant vind je nog een kommetje chili-olie want het kan die Thai allemaal niet spicy genoeg zijn. Toch zijn er ook meer dan voldoende gerechten te vinden die totaal niet pittig zijn. Niet iedere curry is namelijk even pittig en ook Pad Thai bevat nul peper. Hetzelfde geldt voor Pad See Ew, een gerecht dat gemaakt wordt met dikke rijstnoedels en Chinese broccoli. De rijstnoedels die in dit gerecht doorgaans worden gebruikt zijn vaak zo’n twee à drie centimeter breed en in Nederland helaas heel lastig te krijgen. Gelukkig zijn noedels van 1 centimeter breed ook erg lekker en die vind je gewoon in de supermarkt. Als je een toko in de buurt hebt waar je Chinese broccoli kunt krijgen dan raad ik je aan dit te kopen. Heb je geen toko of simpelweg geen zin om er eentje op te zoeken dan werkt Paksoi ook prima in dit gerecht, dat heb ik namelijk ook gebruikt! Mijn versie van Thaise Pad See Ew is weliswaar niet het authentieke recept maar lekker is het zeker. Als je zin hebt in een makkelijke maaltijd, niet pittig wilt eten maar wel de Thaise smaken op je bord wilt, is dit gerecht een topper.
Zoals de meeste van jullie weten, ben ik gek van Aziatisch eten. Dus er zijn nog heel veel andere lekker recepten te ontdekken op OMF. Ik heb alle Aziatische recepten op 1 pagina verzameld!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Thaise Pad See Ew
Ingrediënten
- 400 gr kippendijen - in reepjes
- 225 gr brede rijstnoedels - 10 mm
- 1 ei
- 3 teentjes knoflook - fijngesneden/geraspt
- 1 struik paksoi - in reepjes
- 2 el ketjap manis
- 2 el oestersaus
- 1 el sojasaus
- 1 tl vissaus
- 1 tl natuurazijn
- 2 tl donkerbruine basterdsuiker
Instructies
- Verhit een beetje olie in een grote wok en bak hierin de kippendijen bruin en gaar.
- Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
- Voeg de knoflook en paksoi toe aan de kip en wok dit mee tot de knoflook goed begint te geuren en de paksoi is geslonken. Doe dan het ei in de pan en bak deze al omscheppend mee.
- Roer alle overige ingrediënten tot een gladde saus en voeg deze tot slot samen met de gaar gekookte rijstnoedels aan de ingrediënten in de wok toe.
- Schep het geheel goed om, laat de noedels nog even 2 minuten mee wokken en serveer de Pad See Ew vervolgens direct.
- Garneer het gerecht eventueel met dry roasted pinda's en wat chilivlokken als je het tóch iets pittiger wilt.
Klinkt heerlijk! Maar… natuurazijn? Wat is dat als ik vragen mag? Heb het idee dat dat voor de schoonmaak gebruikt wordt.
Witte, blanke azijn zonder smaakje :)
Dit klinkt erg lekker! Ik heb hem opgeslagen voor als ik een weekmenu aan het maken ben, deze komt binnenkort op de planning!
Erg lekker. Net als de thaise soep en kip in witte wijnsaus. Ben nu al fan van je.
Fijn, thanks! :D
Heerlijk!! Net gemaakt. Cashewnootjes erbij, maar ik snap dat dry roasted pinda’s het afmaken!