Met groenten gevulde portobello’s

Ik ben dol op paddestoelen en portobello’s zijn een van mijn favorieten. Zeker wanneer ze gevuld zijn en in de oven worden klaargemaakt. Het allerliefst vul ik ze met slechte dingen zoals spekjes en (geiten)kaas, heerlijk vind ik het en ik zou er rustig vier van op kunnen. Helaas is dit natuurlijk niet zo gezond en tijdens de Paleo challenge van een paar weken terug ging ik op zoek naar een gezonder alternatief. Uiteindelijk maakte ik met groenten gevulde portobello’s, ook erg lekker, gezond en vegetarisch. Lekker voor de lunch maar uiteraard ook als bijgerecht bij het avondeten.

Wat heb je nodig? (2 stuks)

 • 2 portobello’s
 • 1 sjalot
 • 1 bosui
 • ½ gele paprika
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • 1 teentje knoflook
 • peper en zout
 • olijfolie

1. Snijd de sjalot, bosui en de gele paprika in fijne blokjes. Haal voorzichtig het stammetje uit de portobello’s en snijd deze fijn. Hak ook het teentje knoflook fijn.

2. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat/rooster met een vel bakpapier.

3. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan tot het goed begint te geuren. Voeg alle fijngesneden groenten toe en bak dit tot de groenten zacht zijn geworden.

4. Breng de groenten op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.

5. Schep de groenten op de uitgeholde kant van de portobello’s en beprenkel lichtjes met olijfolie.

6. Bak de portobello’s in 10 – 15 minuten in het midden van de oven gaar.

Met groenten gevulde portobello

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Ik ben gek op gevulde portobello’s! Moet ik snel weer eens maken.

 2. Eline says:

  Ik kan niet tegen de sporen van schimmels die in paddestoelen zitten. Wel vul ik regelmatig paprika’s enzo!

 3. Malou says:

  Heerlijk zeg! Met tomaat, pesto en mozarella vind ik m ook erg lekker. Soort van minipizza! Smullen maar.

 4. Elsbet | La Vie Pure says:

  Oh, mmmmm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close