Ik deelde laatst in een van mijn eetoverzichten een foto van deze gnocchisalade. Het recept is min of meer per ongeluk ontstaan nadat ik een combinatie maakte tussen mijn gambaspiezen met pesto en de gnocchisalade met makreel van Viv. Het was in eerste instantie ook niet de bedoeling om hier een uitgebreider recept van te maken maar toen Tim en ik de salade aten waren we toch wel erg enthousiast. Vandaar dat ik besloot er maar een video van te maken omdat ik op YouTube laatst ook de vraag kreeg of ik deze zomer nog saladerecepten ging delen. Deze gnocchisalade met garnalen staat echt in no-time op tafel. Terwijl de garnalen bakken en de gnocchi kookt, kun jij even snel de pesto in elkaar flansen en de andere salade-ingrediënten snijden. Mik alles bij elkaar in een kom, nee… je hoeft de gnocchi zelfs niet eerst af te laten koelen!, en klaar is kees. Een heerlijke maaltijdsalade voor een doordeweekse dag of juist om op tafel te zetten bij de barbecue.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Gnocchisalade met garnalen en pesto
Ingrediënten
Voor de salade:
- 500 gr gnocchi
- 400 gr garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 1 rode ui - in dunne halve ringen
- 40 gr veldsla
- 1/4 komkommer - in dunne plakjes
- 100 gr cherrytomaatjes - gehalveerd
- sap van 1/2 citroen
Voor de pesto:
- 15 gr verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 el Parmezaanse kaas - geraspte kaas
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi in 2-3 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
- Bak ondertussen de garnalen in een beetje olie mooi gaar. Dit kost je hooguit 5-6 minuten.
- Maak de pesto door alle ingrediënten in een hakmolentje of foodprocessor te doen en dit te vermalen tot een fijne pesto.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom, schep de salade goed om en serveer direct.