Fastfood Friday: Appeltaartnacho’s met vanilleslagroom

Op OMF staan inmiddels al verscheidene recepten voor nacho’s, Viv en ik zijn er allebei namelijk dol op en als we op een terras zitten waar ze nacho’s op de kaart hebben staan, worden ze sowieso besteld. De nacho’s die ik vandaag met je deel zijn wel even wat anders, in deze Fastfood Friday maak ik namelijk Appeltaartnacho’s! Nacho’s die je als toetje kunt eten, hoe tof is dat? Ik maak mijn eigen kaneelchips, bak de appeltjes warm met wat kaneel en serveer het met een flinke dot vanilleslagroom. Smullen geblazen hoor, dat garandeer ik! Ik maakte het gerecht af met een verkruimelde Digestive aangezien ik die nog had liggen, en een drizzle karamelsaus is ook geen straf. Mocht je het lekker vinden dan kun je door de warme appelblokjes uiteraard ook wat krenten of rozijnen doen of andere ingrediënten die voor jou in een appeltaart thuishoren. Zelf vind ik appeltaart het allerlekkerst zónder krenten of rozijnen, dus ik liet ze weg.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Appeltaartnacho's

Appeltaartnacho's

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Appeltaartnacho's

2.67 van 3 stemmen

Fastfood Friday: Appeltaartnacho's met vanilleslagroom

Porties2 personen

Ingrediënten

Voor de kaneelchips:

  • 2 grote tortillawraps
  • 30 gr boter - gesmolten
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1,5 el kaneelpoeder

Voor de appel:

  • 2 appels - in kleine blokjes
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

En verder:

  • 125 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 vanillepeul

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Schep voor de kaneelchips het kaneelpoeder door de kristalsuiker.
  • Smeer de tortillawraps aan beide kanten in met gesmolten boter en bestrooi beide kanten vervolgens met de kaneelsuiker.
  • Snijd de tortillawraps in driehoekjes en verspreid deze over de bakplaat.
  • Bak de kaneelchips in het midden van de oven in 10-12 minuten krokant.
  • Verhit ondertussen een beetje boter in een koekenpan en schep hier de appelblokjes in. Doe de suiker en het kaneelpoeder erbij en schep goed om. Bak de appelblokjes tot de kaneelchips uit de oven komen op middelhoog vuur zacht en bruin.
  • Terwijl de appelblokjes bakken maak je de vanilleslagroom. Doe hiervoor de slagroom samen met het vanillemerg in een kom en klop dit lobbig.
  • Voeg al kloppend de kristalsuiker aan de slagroom toe.
  • Leg de krokante kaneelchips op een bord en schep hier de warme appelblokjes bovenop. Schep hier een flinke lepel van de vanilleslagroom op en maak de appeltaartnacho's eventueel af met verkruimelde koek en karamelsaus.
Trefwoord: appeltaart

Join the Conversation

  1. Cosette says:

    Deze zijn echt super lekker, ze waren hier in een mum van tijd op. Nu nog die met karamelsaus uitproberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close