Super simpele no bake Rolo taart

Toen ik een foto en boomerang deelde van deze taart op Instagram gingen jullie echt LOS! Ik denk dat ik minimaal 100 DM’s heb ontvangen met de vraag wanneer het recept online zou komen. Nou, hier is ‘ie dan hoor lieve mensen: het recept voor een súper simpele no bake Rolo taart. In deze taart vind je alles wat God verboden heeft: chocolate chip cookies, een vloeibare karamellaag, chocolade, fudge en Rolo’s. Zoals je wellicht al verwacht is deze taart een bommetje. Snijd er dan ook vooral niet een te groot stuk vanaf want daar ga je spijt van krijgen, geloof mij. Het feit dat deze taart een no bake taart is, je hebt er dus alleen een koelkast voor nodig – geen oven, doet ook al vermoeden dat het een hele simpele taart is om te maken en dat gegeven kan ik bevestigen. Ik geloof dat het me… 15 minuten heeft gekost om alle ingrediënten in de taartvorm te krijgen. De koelkast deed de rest van het werk! Top hè. Net zo makkelijk om te maken als mijn bekende en mega populaire chocoladefudgetaart dus.

No bake Rolo taart

3.55 van 33 stemmen

No bake Rolo taart

Porties1 taart (30 cm)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 5 dagen

Benodigdheden

  • quichevorm (30 cm doorsnede)
  • Foodprocessor

Ingrediënten

Bodem

  • 300 g chocolate chip cookies
  • 75 g ongezouten roomboter

Vulling

  • 1 pot Bebogeen (caramelpasta) 350 g
  • 250 g pure chocolade
  • 300 ml slagroom
  • 50 g ongezouten roomboter
  • snuf zout

Topping

  • 200 g Rolo's
  • fudgeblokjes/mini karamelblokjes

Instructies

  • Bekleed een quichevorm van 30cm doorsnede met een vel bakpapier.
  • Maal de chocolate chip cookies in een foodprocessor fijn.
  • Smelt de boter en roer vervolgens de koekkruimels door de gesmolten boter. Stort het geheel in de taartvorm en duw goed aan met de achterkant van een lepel. Zorg er ook voor dat je de randen van de taartvorm meepakt.
  • Verwarm de Bebogeen eventueel in een pannetje als deze erg stevig is. Voeg een snufje zout aan de karamel toe en schenk de karamel in de taartvorm over de koekjesbodem en verspreid goed.
  • Doe de slagroom in een steelpannetje en voeg hier de pure chocolade en boter aan toe. Verwarm het geheel tot zowel de chocolade als de boter zijn gesmolten.
  • Schenk het chocoladebeslag over de karamel in de taartvorm.
  • Snijd de helft van de Rolo's doormidden en de fudgeblokjes in kleinere blokjes.
  • Verdeel de Rolo's en de fudge over de chocoladelaag en zet de taartvorm minimaal 2 uur in de koelkast zodat hij kan opstijven.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

No bake Rolo taart

Join the Conversation

  1. Moniek says:

    Heb hem gemaakt., oefff wat machtig wel lekker! De bodem was alleen nattig.
    Bedankt voor dit leuke recept

  2. Eline says:

    Dit ziet er zooo goed uit!

  3. Kirst says:

    Moet het mengsel slagroom, chocola en boter niet geklopt worden?

  4. Hilke says:

    Heb de taart in een muffin bakblik gemaakt, zodat je allemaal kleine taartjes hebt. Ik moest ze meenemen voor tijdens een wandeling.

    1. Sabine Author says:

      Goed idee, dat neemt een stuk makkelijker mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close