Foodie op Lowlands Festival

Mocht je al eens op Lowlands geweest zijn dan zal het lekkere eten je daar niet ontgaan zijn. Mocht je geen idee hebben; Lowlands is dan wel een muziekfestival, maar het zou net zo goed een muziek/foodfestival genoemd kunnen worden. En het lijkt ieder jaar meer te worden, dat eten. Ongelofelijk hoeveel lekkers er te krijgen is, hoeveel keuze er is en tja, hoeveel je dan ook – bijna vanzelfsprekend – naar binnen werkt. Althans, dat hoeft natuurlijk niet maar ik ga los.

Goed, een meerdaags festival start bij mij al in de supermarkt. Want naast meerdere outfits, een tent en een luchtbed, móet er ook wat lekkers mee. Dus ik ben de donderdagavond vlak voor vertrek nog even de Jumbo ingedoken om alles in mijn mandje te stoppen wat ik lekker vind. Van kaneelstokjes tot aan kauwgomlollies. Dingen die ik nooit koop want eenmaal in huis = heel snel op. Voor ontbijtjes op de camping werd in ons geval gezorgd (luxe hoor, dat heeft niet iedereen zo goed voor elkaar) en alles wat ik verder at is op het festivalterrein gekocht bij één van de vele foodtrucks.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 1

Donderdag

Zoals gezegd; ik dook de Jumbo nog even in. Nootjes voor de hartige trek maar verder vooral veel zoet zoals je ziet. En chocolade. Ik kan niet zonder. Of alles is opgegaan? Bij lange na niet, ik heb nog steeds wat dingen in huis.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 2

Vrijdag

Als je naar Lowlands gaat dan ga je niet voor 1 dag. Daar ga je naartoe voor meerdere dagen en dat betekent dus slapen in een tentje. Een ontbijtje kun je dus meenemen of je koopt een ontbijtje bij een koffie/ontbijthoek op de camping. Bij ons was de situatie iets anders. We stonden op de ‘campercamping’ wat ten eerste al betekent dat je meer ruimte voor je tent hebt en niet met drie tenten op twee vierkante meter staat. Bij wijze van. Voordeel van die campercamping is dat er dus makkelijk, en zonder al te veel gesjouw, veel spullen meegenomen kunnen worden in een caravan of camper. En daar wordt dan als vanzelfsprekend goed gebruik van gemaakt. Een gasstelletje was mee, kleffe bollen van de Appie en genoeg eieren voor iedereen voor het hele weekend. Dus iedere ochtend bakte Tobias een eitje voor ons allemaal, en smeerde ik er zelf nog een paar met Nutella of Speculoos (ook zoiets, eet ik nooit, wel lekker). Fijn begin van de dag!

FoodieopLowlandsFestival Vivian 3

En ja, eenmaal op het festivalterrein is het al vrij snel tijd voor wat lekkers. Ik spotte falafel en ben er direct voor in de rij gaan staan. Heel lekker deze, en goed gevuld.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 4

Tijd voor een bakkie verse gemberthee met een stuk taart. Ik koos voor de citroencake met maanzaad. Heel zoet en klef. Lekker.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 5

Al sinds 2010 komen Tobias en ik op Lowlands en ik geloof al sinds het begin zijn er altijd ‘Australian meatpie’s’ te krijgen. Tobias is er gek op en ik maakte ze zelfs al eens voor OMF. Dus hoe dan ook, er moest een meatpie gegeten worden en na een flinke zoektocht vonden we het meatpie tentje. Beetje jammer; we vonden ze niet zo lekker als dat we ze voorheen altijd vonden. Dus het is er bij eentje gebleven.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 6

Zaterdag

De dag beginnen we weer met een eitje! En daarna nog eentje met Nutella en eentje met pindakaas.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 7

We hebben tijdens heel Lowlands prachtig weer gehad, maar op zaterdagmiddag hadden we één redelijk dramatische regenbui. Heftig was ‘ie. Dus we besloten naar de al eerder gespotte Poké bowl Bus te lopen en bestelden daar de enige soort die er te krijgen was. En die was hartstikke lekker.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 8

De zon scheen inmiddels alweer en het was tijd voor wat lekkers. We hebben een rondje gelopen op zoek naar iets waar we zin in hadden, een echte voorkeur hadden we niet namelijk. We kozen uiteindelijk voor Vietnamees en ik bestelde daar twee bao burgers. Heel lekker!

FoodieopLowlandsFestival Vivian 9

Net zoals de dag ervoor kregen we trek in een bakje koffie en in mijn geval thee. Er waren ook brownies te koop dus ja, die neem je dan gewoon mee hè?

FoodieopLowlandsFestival Vivian 10

Mag je niet overslaan op Lowlands, de pannenkoek. Zo lekker! Er zijn allerlei combinaties te krijgen maar ik koos voor een redelijk standaard versie; met stroop, kaneel en poedersuiker.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 11

Zondag

Laatste dag alweer en die beginnen we uiteraard weer met een broodje gebakken ei met spek.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 12

Eenmaal op het terrein zijn we na het eerste optreden op zoek gegaan naar een lekkere maaltijd. Ik had flinke trek dus bestelde deze Thaise curry. Tobias at de sateetjes, vond ik minder lekker door de satésaus die ik niet zo vond.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 13

Nog even een sappie om wat extra vitaminen naar binnen te gooien.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 14

En dit was een hit. Ik las er al over in de Lowlands app; de Rotdog (komt uit Rotterdam). Een hotdog omwikkeld met spek en erin zat ook nog cheddar. HEEL lekker dit.

FoodieopLowlandsFestival Vivian 15

En de afsluiter, een kroketje to go.

Zoals je ziet is er veel lekkers op Lowlands te krijgen en als het aan mij had gelegen had ik nog veel meer gegeten. Maar meer ging er helaas niet in. Voor volgend jaar staan in ieder geval, mits ze er zijn, de pannenkoek en de Rotdog weer op de planning!

 

Join the Conversation

  1. wat jammer dat je niet bij Smokey Goodness bent geweest !! volgend jaar echt doen hoor :)

    1. Vivian Author says:

      Ga ik doen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close