Mocht je een diner organiseren, of op zoek zijn naar hapjes, dan zijn deze crostini’s met buffermozzarella en gegrilde perzik daar misschien wel perfect voor. Wat betreft je diner; ze zijn heerlijk als amuse. En als je een borrelavondje organiseert dan kunnen ze prima onderdeel zijn van meerdere soorten crostini’s of andere hapjes.
Ik vind zelf fruit erg lekker door hartige gerechten. Dat komt doordat fruit vaak wat zoetig is en ik kan dat altijd wel waarderen in combinatie met hartig. Door in dit geval de perzik nog even te grillen krijg het een rokerig smaakje. Samen met de buffermozzarella en de crostini die je licht hebt ingesmeerd met knoflook en een beetje olijfolie, is dit een smaakvol gerechtje!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Crostini's met buffelmozzarella en gegrilde perzik
Ingrediënten
- 7 sneetjes robuust, bruin afbakbrood
- 1 kleine teen knoflook geraspt
- olijfolie
- peper
- zeezout
- 2 perziken in gelijke parten
- 1 bol buffelmozzarella in dunne plakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel een heel klein beetje knoflook over ieder sneetje brood. Smeer het er een beetje mee in. Besprenkel de sneetjes vervolgens met wat olijfolie en peper en zeezout.
- Bak de sneetjes brood in 10 minuten af in de oven.
- Grill ondertussen de parten perzik onder de contactgrill. Wanneer je ongeveer gelijke parten hebt gesneden, zullen ze wat makkelijker gelijkmatig gegrild worden onder de grill.
- Beleg vervolgens de nog warme crostini's met de mozzarella (de mozzarella zal een beetje smelten) en verdeel daarover per crostini een paar parten gegrilde perzik. Maak evt. af met een beetje peper en zout.