De eerste keer dat Tim en ik in New York waren, 2012 was dat, wilden we al graag naar Katz’s. Katz’s is ooit bekend geworden door When Harry Meets Sally, maar is inmiddels beroemd vanwege haar enórme pastrami sandwiches. Toen Tim en ik er waren stond er helaas een rij van hier tot Tokio, maar enkele jaren toen ik alleen in New York was had ik meer geluk. Ik ontbeet met een torenhoge pastramisandwich (en hoefde de rest van de dag niets meer te eten) en ik denk dat het ’t allerlekkerste broodje vlees is dat ik OOIT heb gegeten.
Sindsdien stond het op mijn lijstje om zelf pastramisandwich te maken en toen ik een paar maanden geleden pastrami spotte bij de Albert Heijn, kwam het er eindelijk van! Mijn pastramisandwich lijkt in de verste verte niet op die van Katz’s, maar is wél heel erg lekker als lunch of als diner bij een kom dampende soep. Ik kleedde het broodje aan met oude kaas en een beetje zuurkool en we (lees: ik en Tim + collega’s) hebben er echt van gesmuld. In no-time was de hele schaal met broodjes weg.
Mocht je het lekker vinden dan kun je ervoor kiezen om de sandwiches even kort onder de grill te leggen zodat de kaas smelt. YUM!
Pastramisandwich
Ingrediënten
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 2 el fijne mosterd
- 2 plakken Belegen kaas
- 200 g pastrami - broodbeleg/plakjes
- 4 el zuurkool
- 2 augurken - in dunne plakken
Instructies
- Smeer twee sneetjes zuurdesem brood in met de mosterd en leg hier de plakken Belegen kaas bovenop.
- Verdeel de Pastrami over de kaas en leg hier de zuurkool en plakjes augurk bovenop.
- Dek af met de andere sneetjes brood en serveer de sandwiches direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.