Eén van mijn favoriete ingrediënten om te gebruiken tijdens de zomermaanden is passievrucht. Sowieso vind ik het ongelofelijk knap fruit om te ziet, zo knálgeel, omhuld door een mooi roze/paars-jasje – echt wauw! Hoewel ik niet helemaal weg was van de knapperige ‘pitjes’ in de vrucht, kan ik die bite nu juist wel waarderen. Omdat jullie op zoek waren naar lekkere zomerdrankjes besloot ik aan de slag te gaan met een recept voor passievruchtlimonade. En zeg nou zelf: als je de foto’s ziet dan denk je toch instant aan de zomer? Ik wel in ieder geval!
Passievruchtlimonade is ongelofelijk simpel om te maken. Je maakt een basissiroop van water en suiker, doet hier smaakmakers bij – in dit geval passievrucht en een beetje munt, water erop en klaar is kees. Zorg ervoor dat je de passievruchtlimonade een paar uur in de koelkast kunt zetten zodat ‘ie lekker koud wordt, dan is de limonade het allerlekkerst. Al kun je natuurlijk ook flink wat ijsblokjes in je glas doen; dat is wat mij betreft sowieso een must in de zomermaanden.
Omdat passievrucht vrij zuur van smaak kan zijn, is het wel echt nodig dat je suikersiroop aan de limonade toevoegt. Natuurlijk kun je naar believen wel wat minder suiker gebruiken als je dit fijner vindt.
Nog even goed om te weten: de passievruchtpitjes blijven in de fles drijven en het water kan weer een beetje gaan scheiden van de siroop als de limonade even in de koelkast staat. Schud de fles gewoon even vlak voor het serveren of, als je de limonade in een kan serveert, roer de limonade even door voordat je deze in een glas schenkt zodat het drankje weer een mooie gele kleur krijgt.
Passievruchtlimonade
Ingrediënten
Suikersiroop
- 200 g kristalsuiker
- 150 ml water
En verder
- 250 g passievruchtpulp - uit de vriezer of van verse passievruchten
- sap van 1 citroen
- 3 takjes verse munt
- 1,5 liter water
Instructies
- Doe de kristalsuiker en het water voor de suikersiroop in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten op hoog vuur bubbelen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop even afkoelen.
- Doe de suikersiroop samen met de passievruchtpulp, citroensap en de takjes munt in een fles of kan.
- Schenk het water bij de rest van de ingrediënten en schud of roer het geheel even goed.
- Zet de limonade een paar uur in de koelkast zodat deze goed koud kan worden.
- Serveer met ijsblokjes.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Hoi Sabine, zou jij ook een paar recepten kunnen maken met moctail’s?
Wel graag eenvoudig met weinig ingredienten.
Dank je wel alvast…..Aline.
Zeker, die komen er nog aan!