Kerstkransjes

319

Och, wat kan ik toch genieten van kerst en alle lekkernijen die daarbij komen kijken. Zodra de sint het land verlaten heeft liggen de winkels al vol met allerlei lekkere koekjes, chocolaatjes en ander snoepgoed. Ook kerstkransjes zijn niet meer weg te denken uit de schappen. Gelukkig zijn ze ook heel gemakkelijk zelf te maken. Deze kerstkransjes zijn leuk om samen met kinderen te maken, want ze kunnen veel zelf doen. Ik maakte een kleine variatie op de traditionele kerstkransjes, door er kaneel aan toe te voegen. Natuurlijk kun je het recept ook maken zonder kaneel en er vanille(suiker) aan toe te voegen, dan krijg je de traditionelere kransjes. Ze zullen dan ook minder donker worden. Dit recept is genoeg voor zo’n 20 kerstkransjes.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 150 gram koude roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • melk
  • amandelschaafsel, zo’n 30 gram

Zo ga je te werk:

1. Meng de bloem, suiker en kaneel in een grote kom. Snijd de boter in blokjes en verkruimel dit door het bloemmengsel. Kneed dit tot het een samenhangende deegbal vormt. Verpak het deeg in plastic folie en leg het ongeveer een half uurtje in de koelkast te rusten.

2. Verwarm de oven voor op 175°C  en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het aanrecht met bloem en rol daarop het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Steek hieruit de koekjes. Ik gebruikte hier een bloemetjes vorm voor. Steek uit elk bloemetje een gat uit het midden en leg ze op de bakplaat.

3. Bestrijk alle kransjes met wat melk en bestrooi ze met het amandelschaafsel. Bak de kransjes 10-15 minuten. Laat ze even afkoelen op de bakplaat en daarna volledig afkoelen op een rooster.

kerstkransjes_1

Join the Conversation

  1. Dat ziet er goed uit!

  2. Wat leuk om zelf eens kerstkransjes te maken! Idee voor in de kerstvakantie hier.

  3. Die ga ik eens proberen te maken :) Met kaneel, want daar houd ik wel van

  4. Hmm, lekker, en ook een goed idee dat je hiervoor een gewone koekjesvorm kan gebruiken, en er daana een klein rondje uit te halen! Wij eten hier zelf thuis vooral van die kerstkransjes met spikkeltjes aan de buitenkant. Kan je die ook zelf maken?

    1. Je bedoelt die van chocolade? Chocolade au bain-marie smelten, iets laten stollen weer en dan met behulp van een spuitzak op een bakpapier spuiten. Vervolgens flink bestrooien met spikkels en dan compleet laten uitharden in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close