Coquilles in parmaham met balsamico

Oohh coquilles, ik hou ervan. Heerlijk vissig, ontzettend zacht van smaakt… echte verwennerij als je het mij vraagt en iets voor de echte visliefhebber. Coquilles zijn een product die veel thuiskoks al snel laten staan omdat ze het imago hebben snel verprutst te worden. Je bakt ze al gauw veel te lang waardoor ze te gaar worden en naar rubber gaan smaken. Eén à anderhalve minuut aan beide kanten hebben ze nodig voor de perfecte garing. Het is dus een gerecht waar je echt bij moet blijven staan. Een ideaal Kerstgerecht als je het mij vraagt, een prima voor- of tussengerecht bij een uitgebreid diner. Zelf heb ik de coquilles in parmaham met balsamico gemaakt, een heerlijke combinatie.

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 8 coquilles
 • 4 plakjes parmaham
 • 1 citroen
 • balsamicoazijn
 • rucola
 • peper en zout

1. Dep de coquilles droog met een stukje keukenrol en kruid ze met peper en zout.

2. Snijd de plakjes parmaham over de lengte doormidden en pak iedere coquille in met een reepje parmaham.

3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles aan weerszijden 1 à 1,5 minuut tot ze gaar zijn.

4. Serveer de coquilles met rucola, partjes citroen en balsamicoazijn.

coquilles in parmaham

Join the Conversation

 1. Janet says:

  OMG, dit ziet er echt HEERLIJK uit. Ik laat ze inderdaad ook meestal maar liggen, terwijl ik dr wel dol op ben. Toch maar een keer zelf proberen!

 2. Joyce says:

  Ziet er erg lekker uit!

 3. Food Love and Happiness says:

  Heerlijk, ik houd er van! Ben gek op coquilles. Perfect gerechtje voor de kerstdagen inderdaad, door de eenvoud :)

 4. Hester says:

  Nog nooit op, ben nu wel benieuwd!

 5. MySimplySpecial says:

  Wat een mooie foto!

 6. Susanne says:

  Ik zie ze ook veel bij van die kookprogramma’s en dan wordt er inderdaad bij gezegd dat het vaak verkeerd wordt klaargemaakt. Ik heb geen idee wat ik me bij de smaak zou moeten voostellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close