Gingerbread cookies

160

 In Amerika is het geen Kerst zonder Gingerbread cookies en om Amerika een klein beetje naar Nederland te halen, besloot ik ze ook te maken. De zoektocht naar uitsteekvormpjes was me er nog al een, pas bij de vijfde winkel vond ik ze! Weliswaar in combinatie met 9 andere kerstige uitsteekvormpjes, maar hey ik heb ze! De recepten voor Gingerbread cookies lopen flink uiteen en zo zul je het exacte recept van mijn koekjes waarschijnlijk nergens anders vinden. A fijn, de koekjes waren binnen een dag op, zegt genoeg toch?

gingerbreadcookie2

Wat heb je nodig? (±25 stuks)

  • 330 gram bloem
  • 100 gram stroop (Bungelstroop of iets vergelijkbaars)
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koek & speculaas kruiden
  • 1 eetlepel water of melk

1. Haal de roomboter op tijd uit de koelkast zodat deze zacht kan worden. Gebruik geen gesmolten boter! Klop de boter en de suiker met een mixer tot een luchtig mengsel.

2. Voeg vervolgens de stroop en de kruiden toe en klop nog even mee.

3. Zeef het bloem met het bakpoeder boven een kom en voeg hier vervolgens ook het water of de melk aan toe. Kneed de ingrediënten met je handen tot een stevig deeg.

4. Vorm een bal van het deeg en pak het in in plastic folie. Sla het deeg met behulp van een deegroller iets plat, zodat je het maar een half uur hoeft te laten rusten in de koelkast.

5. Verwarm de oven voor op 200°C.

6. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg, nadat het een half uur in de koelkast heeft gelegen, uit tot een dunne plak van ongeveer 3-4 mm dik.

7. Steek met behulp van een koekjesuitsteker, de Gingerbread mannetjes uit het deeg. Verdeel ze over een met bakpapier bekleedde bakplaat.

8. Bak de koekjes in zo’n tien minuten goudbruin. Laat de koekjes op het bakpapier, maar van de bakplaat af zo’n 5 minuten afkoelen. Leg daarna de koekjes op een taartrooster om ze volledig af te laten koelen.

Echte Amerikaanse Gingerbread cookies zijn altijd prachtig versierd met verschillende kleuren glazuur. Helaas had ik de spullen hiervoor niet in huis en dus maakte ik een simpel glazuur van poedersuiker en water.

gingerbread cookie

ginger breadcookie

Gingerbread cookies

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Ooh dit ziet er zo lekker uit! Nu ben ik ook wel heel benieuwd waar je de vormpjes weg hebt, want ik wil ze ook!

    1. Ik heb ze gekocht bij V&D, in een set met 11 andere vormpjes dus.

  2. Haha ziet er super leuk en lekker uit!

  3. Ik heb ook zo’n vormpje, die komt van de Tiger. :) Ik heb vorig jaar verschillende variaties geproefd en het blijft lekker! Zeker wanneer je bedenkt dat ik eigenlijk helemaal niet van gember hou. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close