Romige Pastasalade met Komkommer en Witte Kool

935

Aangezien jullie altijd massaal zoeken op pastasalade’s (en op gewone pasta’s, en op couscousgerechten), ben ik de beroerdste niet en verzin ik met liefde een nieuwe variant voor jullie. Deze keer geïnspireerd op de oldskool frisse komkommersalade. Een bijgerecht wat natuurlijk al lang op OMF staat – hier – en heerlijk is voor tijdens de warme dagen. Dagen wanneer je lekker buiten eet en wanneer koude gerechten volstaan. Deze romige pastasalade met komkommer en witte kool staat dan ook hartstikke goed op je tuintafel, want hij is lekker fris en is behalve komkommer en witte kool, ook gevuld met verse dille, lente-ui en geroosterde pijnboompitjes. De dressing bestaat uit onder andere yoghurt, mayonaise, knoflook en citroensap.

Lekker als bijgerecht, of als onderdeel van nog een paar zomerse gerechten die je tegelijk op tafel zet.

0 van 0 stemmen

Romige Pastasalade met Komkommer en Witte Kool

Ingrediënten

  • 200 gram fussili
  • 100 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 300 gram witte kool in dunne reepjes
  • 1,5 komkommer in dunne plakjes geschaafd
  • 1 lente-ui in dunne ringetjes
  • 5 takjes dille fijngehakt
  • peper
  • zout

Dressing

  • 6 el yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1,5-2 tenen knoflook geraspt
  • 5 takjs dille fijngehakt
  • 1 citroen rasp

Instructies

  • Kook de fussili volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen.
  • Mix de gekookte pasta met alle overige ingrediënten en de dressing. Maak af met een beetje verse dille.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close