Doperwtensalade met gerookte kip

Soms heb je dat: ineens zin hebben in iets. En hoe gek het wellicht ook klinkt, ik had dat laatst met doperwtjes. Als kind zijnde was ik al dol op deze groenten en als ik tijdens het eten dan een tweede keer op schepte, schepte ik vaak alleen de pan met doperwtjes leeg. Zo lekker met een schepje jus, appelmoes of een klein kloddertje mayonaise. Nog steeds ben ik er dol op en onlangs besloot ik doperwtjes maar eens voor de lunch te eten. Ik maakte een doperwtensalade met gerookte kip. Lekker light, fris van smaak en hierdoor perfect te eten als gezonde lunch of als salade bij de barbecue.

doperwtensalade

Wat heb je nodig? (schaaltje voor 1 persoon)

 • 100 gram gerookte kipfilet
 • 1 blikje doperwten (200 gram)
 • ¼ komkommer
 • 3 lente-uitjes
 • ½ theelepel Yofresh
 • ½ theelepel mosterd
 • peper en zout

1. In verband met tijdgebrek gebruikte ik doperwtjes uit een blikje omdat deze al zijn voorgegaard. Je kunt ook diepvries doperwten gebruiken. Deze zijn iets gezonder, maar moet je nog wel voorkoken. Spoel de doperwten af onder de koude kraan en laat ze vervolgens goed uitlekken.

2. Snijd de gerookte kipfilet in stukken, de komkommer in kleinere stukjes en de lente-ui in ringetjes.

3. Mix de doperwten samen met de kip, de komkommer en de lente-ui in een kom. Natuurlijk kun je er nog vanalles aan toevoegen nu. Wortel, augurk, paprika of maïs bijvoorbeeld.

4. Voeg hier de Yofresh en de mosterd aan toe en roer het geheel goed door. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Super makkelijk dus en bijna geen recept te noemen aangezien je er amper iets voor hoeft te doen, maar op deze manier tover je in een handomdraai toch een lekkere salade op tafel. Ondanks dat je wellicht niet gewend bent om doperwten koud en als salade op zich te eten, raad ik je aan het eens te proberen. Serveer het gewoon eens bij een barbecue, het is echt lekker!

doperwtensalade

doperwtensalade

Join the Conversation

 1. Milou says:

  Al hoewel ik alles lust wat er in deze salade zit, zou het denk ik toch niet helemaal mijn smaak zijn.

  Ik weet ook niet waarom niet, misschein de combi met erwten! haha wel orgineel receptje, maar deze sla ik even over!
  Gelukkig staan er genoeg andere lekkere recepten op jullie site!! :)

  1. Zeg dan niks.

 2. bij mij is het juist andersom !! ik ben geen fan van doperwten of mosterd maar dit recept lijkt me echt heel lekker fris en gezond !! ga het even voorstellen om uit te proberen thuis

 3. Marije says:

  Omnomnom! Ik zag het al voorbij komen op je instagram account, maar boy: dit ziet er lekker uit! Ik eet eigenlijk niet zo vaak doperwtjes, maar in het kader van de vermagering ga ik deze salade echt eens maken!

 4. Sherr says:

  Oh ik hou ook superveel van doperwtjes ik ga kijken wanneer ik deze salade ga maken :D

 5. Ik heb deze nu al een paar keer gemaakt als lunch voor op het werk, en ik vind het werkelijk héérlijk! Ik ga nog receptjes van je uitproberen!

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk dat de salade zo in de smaak valt, goed om te horen! :)

 6. Leandra says:

  Ik heb precies hetzelfde met doperwten. Lijkt me een lekker recept en het is weer eens iets anders. Thanks!

 7. Variatie op deze salade:
  Ingrediënten zijn:
  Doperwtjes (uit de vriezer)
  I kropje mini romaine sla
  Rode paprika
  Lente uitje
  Gerookte kipfilet
  Honing/Mosterd dressing
  Peper en zout

  Doperwtjes volgens verpakking koken. De sla wassen en in stukken in een schaal doen. Afgekoelde doperwtjes bij de sla doen. Peper en zout er over.
  Paprika in kleine stukjes snijden, gerookte kip in halve plakjes snijden en lente uitjes in ringetjes bij het mengsel doen. Nog wat peper en zout en tot slot met de honing-mosterddressing afmaken.
  Heerlijk als bijgerecht, voor de lunch of als tussendoortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close