Parmezaan aardappels met pesto

Ja, daar ben ik weer hoor met mijn Parmezaan aardappels verslaving – haha. Sinds de eerste keer dat ik mijn Aardappels uit de oven met Parmezaan maakte, ben ik heimelijk verslaafd en maak ik de aardappeltjes bijzonder graag klaar als bijgerecht.

Deze keer een fijne twist op het bestaande recept en eentje die misschien nog wel makkelijker is om te maken ook! Voor deze Parmezaan aardappels met pesto, hoef je namelijk alleen alle ingrediënten met elkaar te husselen en in de oven te stoppen.

Een kind kan de was doen. Of de aardappels bakken in dit geval.

aardappels uit de oven

Pesto aardappelen uit de oven

Van mij hoeft eten niet te draaien om hele bijzondere smaken, ingewikkelde handelingen en moeilijk te verkrijgen ingrediënten. Voor deze pesto aardappelen uit de oven sta je nog geen vijf minuten in de supermarkt om alle ingrediënten te verzamelen, en vervolgens ben je ook in de keuken lekker snel klaar.

Steeds vaker worden aardappels een graag gebruikt ingrediënt in mijn keuken. Ik heb het al vaker gezegd: maar ik ben nooit heel erg dol op aardappels geweest. Vroeger kreeg ik een paar keer per week gekookte aardappelen voorgeschoteld en eens in de zoveel tijd bakte mijn vader de lekkerste aardappelen, maar er werd niet bijzonder vaak mee gevarieerd.

Zelf aardappelsalades maken of aardappels roosteren in de oven? Nee, dat heb ik van huis niet meegekregen.

Inmiddels is dat helemaal anders want deze pesto aardappelen uit de oven, mogen aansluiten bij een hele rij aan lekkere oven-aardappeltjes.

Ik deelde net al de krokante aardappels uit de oven met Parmezaan, maar wat denk je van de volgende recepten?

aardappel pesto salade

Aardappel pesto salade

Het onderstaande recept is bedoelt als warm gerecht. De aardappeltjes komen dankzij de Parmezaan namelijk súper krokant uit de oven en het is zonde om ze niet direct op te eten.

Echter kun je met dezelfde ingrediënten uit dit recept, ook een hele lekkere aardappel pesto salade maken. Deze salade kun je weer heel goed serveren als lauw of koud bijgerecht of zelfs meenemen als lunch naar je werk.

Om aardappel pesto salade te maken, kun je er alsnog voor kiezen om de aardappels te roosteren, maar koken is ook prima. Zolang je er maar voor zorgt dat de aardappeltjes gaar zijn (duh).

Laat de gegaarde krieltjes volledig afkoelen en meng ze vervolgens met Parmezaanse kaas, pesto en verse basilicum. Voeg extra vergine olijfolie, peper en zout toe en klaar is je eenvoudige aardappel pesto salade.

Voor meer body aan de salade kun je er altijd nog wat tomaat of gegrilde groenten aan toevoegen. Ook lekker: een soort Caprese variant maken met tomaat en mozzarella. Yummie.

parmezaan aardappels

Dit recept in de Airfryer maken?

Ik hoor de vraag al gesteld worden voordat dit artikel überhaupt is gepubliceerd: kan ik deze Parmezaan aardappels met pesto ook klaarmaken in de Airfryer? En ja, dat kan. Maar er is een (kleine) maar.

In de ’traditionele Airfryer’, dan heb ik het over degene met een mandje, wordt dit gerecht een zooitje. De kaas gaat smelten en sijpelt tussen het mandje door en de pesto blijft overal aan plakken. Het kan wel, maar schoonmaken naderhand wordt een uitdaging. Heb je een Airfryer zonder mandje, zoals bijvoorbeeld de Satisfry Multicooker van Russell Hobbs, dan kun je dit recept daar heel makkelijk in klaarmaken.

Voor het beste resultaat kies je in ieder geval vastkokende aardappelen. Die blijven mooi van vorm en vallen na het roosteren niet uit elkaar. Meng de aardappelen met de overige ingrediënten zoals beschreven staat in het recept hieronder.

Verwarm ondertussen de Airfryer naar 200℃. Bak de aardappeltjes 10 minuten en schep of schud de aardappeltjes dan een keertje om. Bak nog eens een minuut of 8 tot de aardappels lekker krokant zijn.

Om te voorkomen dat de Parmezaanse kaas en/of pesto in de Airfryer verbranden, kun je ervoor kiezen om na de eerste 10 minuten bakken deze ingrediënten past toe te voegen. De kaas en pesto worden dan slechts 8 minuten met de aardappels meegebakken, maar ik verwacht dat dit in de Airfryer voldoende is om de kaas lekker krokant te krijgen.

Geen idee wat je hierbij zou moeten serveren? Wat denk je van dit Biefstuk recept met pesto & burrata? Of biefstukspiezen in geroosterde paprikamarinade!

Je kunt ook altijd nog een kijkje nemen bij onze BBQ recepten. Hier zitten veel lekkere gerechten tussen die uitstekend samen gaan met deze pesto aardappeltjes.

pesto aardappelen
Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

parmezaan aardappels pesto
No ratings yet

Parmezaan aardappels met pesto

Ik ben dól op krokante aardappels uit de oven met zo'n heerlijke Parmezaanse kaas korst. Deze keer maakte ik een variant met pesto en hoefde ik alleen maar alle ingrediënten te husselen. Een kind kan de was doen!
Porties2 personen*
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct opeten

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 500 g kriel aardappels – gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 4 el pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas – geraspt
  • grof zout
  • verse basilicum naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Was de krieltjes onder de kraan en dep ze goed droog. Meng de aardappeltjes vervolgens met de olie, pesto en Parmezaanse kaas.
  • Verspreid de aardappelen over de bakplaat en bak ze in 30 minuten krokant. Schep halverwege de baktijd een keertje om.
  • Strooi grof zout naar smaak over de aardappels en garneer met verse basilicum.

Notities

*Als je dit gerecht serveert als een van de x bijgerechten, dan kun je hier ook met 4 personen van eten. 
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: aardappels uit de oven, bijgerecht, krokante aardappels, parmezaanse kaas, pesto

Join the Conversation

  1. Petra says:

    Yummy, lijkt me heerlijk, dit recept ga ik onthouden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close