Ga terug
+ servings
pesto aardappelen
Recept afdrukken
No ratings yet

Parmezaan aardappels met pesto

Ik ben dól op krokante aardappels uit de oven met zo'n heerlijke Parmezaanse kaas korst. Deze keer maakte ik een variant met pesto en hoefde ik alleen maar alle ingrediënten te husselen. Een kind kan de was doen!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: aardappels uit de oven, bijgerecht, krokante aardappels, parmezaanse kaas, pesto
Servings: 2 personen*

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingredients

  • 500 g kriel aardappels - gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 4 el pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • grof zout
  • verse basilicum naar smaak

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Was de krieltjes onder de kraan en dep ze goed droog. Meng de aardappeltjes vervolgens met de olie, pesto en Parmezaanse kaas.
  • Verspreid de aardappelen over de bakplaat en bak ze in 30 minuten krokant. Schep halverwege de baktijd een keertje om.
  • Strooi grof zout naar smaak over de aardappels en garneer met verse basilicum.

Notes

*Als je dit gerecht serveert als een van de x bijgerechten, dan kun je hier ook met 4 personen van eten.