Russell Hobbs Satisfry Multicooker review

#partner

In samenwerking met Russell Hobbs

Ik mag mezelf dit jaar trotse partner van Russell Hobbs noemen. Deze samenwerking kondigde ik in de blog van maart al even aan, waarin ik je alles vertelde over de verschillen tussen een slowcooker en multicooker.

Eén van de apparaten waar ik veelvuldig mee aan de slag ben gegaan de afgelopen weken is de Russell Hobbs Satisfry multicooker. Via IG werd deze topper al veelvuldig door jullie besteld nadat ik er iets over vertelde. Sterker nog: in een weekend zorgden jullie ervoor dat de voorraad bij Bol er compléét doorheen ging. Wow!

Ik had echter nog een uitgebreide review aan jullie beloofd, dus bij deze!

Russell Hobbs Satisfry Multicooker

Russell Hobbs Satisfry Multicooker

Maar wat IS het nou voor apparaat?

De naam zegt het al een beetje: de Satisfry Multicooker is een multicooker en combineert dus meerdere apparaten in een.

In totaal zijn er zeven verschillende kookfuncties:

 • Airfryen: een heteluchtfriteuse waarmee je jouw favoriete (oven)friet lekker krokant kunt bakken. Maar waarmee je ook een van onze Airfryer recepten kunt maken.
 • Grillen: compleet met grillplaat waardoor je van die heerlijke grillstrepen op je vlees, vis of groenten krijgt.
 • Braden: voor het aanbraden of bruin bakken van vlees, vis of groenten.
 • Slowcooken: als je dol bent op slowcooker recepten en niet kunt wachten tot mijn Slowcookerboek te bestellen is (haha).
 • Bakken: voor het maken van taarten, cupcakes en zelfs koekjes.
 • Warmhouden: speciaal bedoelt om het eten nog even warm te houden.

Ik heb alle functies uiteraard geprobeerd, dus daar kom ik zo nog even bij je op terug. Eerst nog wat technische specificaties voor je op een rij, want wat haal je nou precies in huis als je de Satisfry Multicooker in huis haalt?

 • De multicooker heeft een inhoud van 5,5 liter. De binnenpan is groot en vierkant, wat echt ideaal is. Ter indicatie: er past een springvorm van 20cm doorsnede in en je kunt er zelfs een medium size ovenschaal in plaatsen.
 • De binnenpan is vaatwasbestendig en dankzij de antiaanbaklaag heel eenvoudig schoon te maken. Geen gedoe dus met het lospeuteren van restjes uit een Airfryer mandje. Halleluja.
 • Het apparaat bevat een zeer eenvoudig bedieningspaneel: met niet meer dan twee knoppen stel je de juiste stand, temperatuur en tijdsduur in.
Multicooker - bakken

De verschillende kookfuncties

De Satisfry Multicooker bevat dus zeven kookfuncties. Ik ga ze allemaal even met je langs en vertel ook direct hoe het werkt.

Kookfunctie – Airfryen

Met de Airfry kookfunctie wordt warme lucht met een maximale temperatuur van 260 graden Celsius gecirculeerd. Er hoeft geen olie te worden toegevoegd en in no time zijn jouw frietjes, snacks of broodjes klaar. De multicooker is 76% sneller dan een conventionele oven.

De Airfry functie is een van de functies die ik het vaakst gebruik. Zo heb ik al regelmatig friet in de multicooker gebakken, maar ook krokante kip, schnitzels en andere snacks. Werkt top!

Eén klein punt van aandacht: de Airfry functie heeft geen voorverwarm-stand. Op het moment dat je de tijd instelt begint hij dus direct met aftellen. Voor het beste resultaat raad ik je aan om 3 – 5 minuten bij de aangegeven baktijd op te tellen en deze tijd te gebruiken om de multicooker goed warm te laten worden.

Multicooker - grillen

Kookfunctie – Grillen

Stiekem verwachte ik vrij weinig van de grillfunctie van deze multicooker want tja, zo’n grillplaat.. wat doet dat nou?

Achteraf is het een van de functies waar ik het meest enthousiast over ben. Wanneer je de multicooker samen met grillplaat voorverwarmt, wordt de grillplaat ook goed heet en zorgt deze voor mooie grillstrepen op je groenten, aardappels, vlees of vis.

Bovendien heeft de grillplaat een antiaanbaklaag dus je hoeft deze niet in te smeren met olie.

Ik maakte zelf gegrilde groenten met aardappeltjes en krokante kip op deze stand klaar. Het resultaat was echt top! Mooie grillstrepen, lekkere smaak, de groenten waren perfect gaar.

En doordat de grillplaat makkelijk te verwijderen is, was de multicooker naderhand heel makkelijk schoon te maken.

Multicooker - slowcooker

Kookfunctie – Braden

Deze stand is ideaal om te gebruiken als je wil slowcooken maar van tevoren het vlees of de groenten nog even moet aanbraden.

De binnenpan van de multicooker kan echt goed heet worden waardoor het dichtschroeien van vlees snel is gebeurd.

Voor het beste resultaat raad ik je aan wel wat olie of boter aan de pan toe te voegen.

Multicooker lasagne

Kookfunctie – Slowcooken

Ik hoef je inmiddels niet meer te vertellen wat slowcooken precies is, toch?

Ik kreeg de Satisfry multicooker terwijl ik mijn Slowcookerboek aan het maken was, dus deze stand is veelvuldig getest.

Het fijne is de ruime binnenpan van de multicooker waardoor je grotere hoeveelheden kunt klaarmaken. Spareribs kunnen er vrijwel in hun geheel in bijvoorbeeld. En doordat de pan zo ruim is, kun je ook heel makkelijk lasagne klaarmaken op de slowcookstand. Die kun je al in een ovenschaal opbouwen en vervolgens met ovenschaal en al in de multicooker zetten.

Waar je wel even op moet letten: de deksel van de multicooker sluit niet helemaal hermetisch af heb ik gemerkt. Hierdoor verdampt het vocht dat je toevoegt op de slowcook stand uiteindelijk. Weliswaar héél langzaam, maar het gebeurt wel.

Mocht je dus gerechten gedurende langere tijd laten pruttelen, dan is het raadzaam om op de helft van de kooktijd wel even te kijken of er nog genoeg vocht in de pan zit zodat het gerecht niet droog kookt.

Multicooker - cheesecake

Kookfunctie – Bakken

Nooit had ik gedacht een cheesecake te bakken in een multicooker, maar ik heb het tóch gedaan! Met de bakstand kun je echt alle kanten op. Kaneelbroodjes, cheesecake… alles waar je normaal gesproken de oven voor gebruikt, kun je nu ook de multicooker pakken.

Door de inhoud van 5,5 liter past er een springvorm van 20 cm in de binnenpan van de multicooker. En omdat de onderkant van de binnenpan dicht is en lucht circuleert, kun je ook gewoon een vel bakpapier in de pan leggen zonder dat deze weg waait.

Kookfunctie – Warmhouden

Tot slot de warmhoudfunctie. Niet écht een kookfunctie, maar wel heel fijn als je toch iets later aan tafel kan dan gepland. Met de warmhoudfunctie blijft het gerecht dat in de multicooker zit gewoon lekker warm.

Dus… aanrader?

Een volmondige JA!

Sinds ik de Russell Hobbs Satisfry multicooker in huis heb, gebruik ik ‘m vrijwel wekelijks en ook daadwerkelijk voor alle standen die het apparaat heeft.

Ik ben nog altijd dol op mijn ovens dus die zullen zich niet zo snel laten vervangen door een ander apparaat; maaaaaarrrr mijn losse Airfryer, slowcooker en contactgrill hebben wel plaatsgemaakt voor dit bakbeest. Dat scheelt dus mooi twee apparaten in mijn keukenkastjes hè! En in het kader van opgeruimd staat netjes: daar word ik heel blij van.

Goed nieuws: vanwege mijn samenwerking met Russell Hobbs dit jaar krijg je regelmatig 15% korting op de Satisfry Multicooker. Hou mijn Instagram even in de gaten, want daar deel ik altijd wanneer de kortingscode geldig is.

Mocht je niet meer kunnen wachten, dan kun je de Russell Hobbs Satisfry Multicooker natuurlijk ook gewoon nu al bestellen. Be smart en be like de tientallen OMF-fans die je al zijn voorgegaan ;-)

Join the Conversation

 1. Dus… aanrader? Een volmondige JA! Ik had ook geen nee verwacht. Is dit niet gewoon reclame? Je bent verbonden aan de fabrikant nu, dus dit is gewoon een gesponsord artikel. In ieder geval levert het de fabrikant mooi wat op. Immers, de voorraad bij Bol was na een eerdere reclame uiting van jouw kant helemaal uitverkocht. Ik krijg er toch een beetje een vieze smaak van in mijn mond.

  1. Sabine Author says:

   Ik doe dit werk bijna 12 jaar, je mag er inmiddels wel vanuit gaan dat ik alleen producten promoot waar ik zelf héél blij van word. Bovendien: ik ben al enkele maanden lyrisch over deze multicooker, en heb dit ook gedeeld, al voordat er sprake was van een betaalde samenwerking. In dit geval is het merk dus aangehaakt op een artikel dat ik toch al wilde schrijven :)

   En dat het verder een samenwerking betreft heb je goed gezien, dat staat ook direct bovenaan de post.

 2. Mayke says:

  Hai Sabine, een korte vraag. Ik begrijp dus dat deze multicooker heel veel verschillende functies heeft, maar ik zie er geen snelkook-functie tussen staan, zoals ik die ken van de crockpot multicooker of de instantpot. Klopt dat?

  1. Sabine Author says:

   Dat klopt helemaal, deze multicooker heeft geen snelkookfunctie.

  2. Arnold says:

   Kan je de slowcook functie ook goed en veilig gebruiken als je gedurende de kooktijd (dus langere tijd) van huis bent, bijv. naar je werk? Lijkt me handig als je het ’s ochtends klaar zet en als je thuis komt meteen kan eten.

   1. Ja, dat kan. Waar je bij deze Satisfry alleen wel op moet letten is dat er dus langzaamaan vochtverlies optreed bij het gebruik van de slowcook-stand. Met andere woorden: als je een gerecht wil bereiden waar weinig vocht voor nodig is, heb je het risico op droogkoken.

 3. Mayke says:

  Hai Sabine, begrijp ik het goed dat dit apparaat weliswaar héél veel kan, maar dat een snelkook- of high pressure functie ontbreekt?

 4. Leonie says:

  Leuk artikel! Ik heb zelf een multicooker van russel hobs en die krast nogal snel in de laag. Hoe zit dat bij deze? (Met name wanneer je bijvoorbeeld een ovenschaal erin zet)?

  1. Sabine Author says:

   Daar had ik geen last van! Ook met meerdere keren schoonmaken en de binnenpan in de vaatwasser zetten ziet ‘ie er nog gaaf uit.

   1. Hallo, ik heb deze week ook deze Russel Hobbs gekocht en er erg blij mee. Ik vroeg mij ook af of de bodem niet zou krassen met een ovenschaaltje of bakvorm in de binnenpan. Maar bedenk mij net, nu ik jou vraag lees, dat een stukje bakpapier onder de schaal of vorm de bodem voldoende zal beschermen tegen krassen. Wat denken jullie?
    Bak en braad groet van Thea

   2. Een bakpapiertje kun je er altijd onderleggen, maar in principe: als je de bakvorm er voorzichtig in zet en er vervolgens af blijft, gebeurt er niets hoor.

 5. Florina says:

  Dag Sabine. Je schrijft: “ Waar je wel even op moet letten: de deksel van de multicooker sluit niet helemaal hermetisch af heb ik gemerkt. Hierdoor verdampt het vocht dat je toevoegt op de slowcook stand uiteindelijk. Weliswaar héél langzaam, maar het gebeurt wel”
  Maar dat is nu juist het fijne van een slowcooker dat je hem aan kunt zetten voor úren en dan bij wijze van spreken de deur uit kunt gaan. Halverwege het verdampte vocht aanvullen is dan juist een “killer” wat deze functie van deze Multicooker betreft toch? En had misschien in je conclusie meegenomen kunnen worden?
  En 20 cm voor een ovenschaal met lasagne… Ik heb een Philips XXL Smartsense airfryer maar ik vind een daarin passende schaal van 21 cm toch echt krap voor 2 persoons- gerechten zelfs.
  Je bent enthousiast over de pan, mooi. Maar vooralsnog houd ik het bij aparte apparaten. Mag wel toch?

  1. Sabine Author says:

   Je kunt ‘m alsnog uren aanzetten en de deur uitgaan hoor. Zoals ik al zei gebeurt het héél langzaam en heb ik er geen hinder van ondervonden (lees: er is niets drooggekookt/aangebrand), maar vond het wel een observatie die ik moest vermelden. Vooral omdat menig slowcooker-gebruiker weet dat gerechten soms te nat uit een slowcooker kunnen komen; daar heb je met deze multicooker dus minder last van.

   1. Florina says:

    OK, dank je wel. Kwestie van omdenken dus: geen last van te natte gerechten, hahaha!
    Overigens vergat ik je te bedanken voor je heldere, gestructureerde artikel. Zoals ik van je gewend ben. Heel fijn.

   2. Sabine Author says:

    Haha ja, je kunt het van twee kanten bekijken. Dank voor de aanvulling. En voor je compliment natuurlijk!

 6. Hi Sabine, hoe zit het met soep? Is dat ook een optie voor deze machine?

  1. Sabine Author says:

   Zeker, soep kun je heel goed op de slowcookerfuncties maken.

 7. Floor says:

  Hi Sabine,

  Ik heb deze multicooker net nieuw, maar ik moet nog een beetje zoeken wat ik waarvoor gebruik. Ik ben heel blij met jouw blog! Bij jou staat dat je de lasagne in de slowcooker functie doet, dus klopt het dat je het dan niet in de airfryer functie moet doen? En bijvoorbeeld de krokante kip en de aardappeltjes, doe jij dit er dan gewoon helemaal rauw in en dan komt het er zo lekker krokant en ‘klaar’ uit? Dank alvast voor je reactie!

  1. Sabine Author says:

   Je kunt lasagne zowel in de slowcookerfunctie als Airfryer stand maken; de bereidingswijze wordt dan alleen anders. En het recept voor de krokante kip met aardappeltjes vind je hier: https://www.24kitchen.nl/recepten/gepaneerde-kip-met-knoflook

   1. Nicole says:

    Hoi Sabine, dank voor je artikel. Ik zit er ook aan te denken dit apparaat aan te schaffen. Het lijkt me alleen lastig dat er geen uitneembaar mandje in zit. Ik merk dat ik in mijn airfryer toch vaak even moet schudden als er frietjes inzitten. Hoe ervaar jij dat met deze multi cooker?

   2. Sabine Author says:

    Ik heb daar geen hinder van ondervonden. Omdat de bak zo groot is en de deksel helemaal open gaat, kun je de inhoud heel makkelijk omscheppen.

 8. Erik-Jan says:

  Halo Sabine.
  Dank voor de uitgebreide review. Ik ben per toeval op dit apparaat gestuit omdat ik op de caping afbakbroodjes wilde kunnen bakken; ver van lokale winkels. Wilde daarvoor een kleine campingoven kopen, maar mijn oog vile op een advertentie van deze multi cooker. Besteld en op de camping laten bezorgen :-)
  Overigens een airfryer heb ik nog nooit gebruikt; wellicht te veel gehecht aan vet.
  De afbakbroodjes en de croissants waren geweldig. Mooie gebruind en goed gegaard (klonken mooi hol) op de bakstand en met gebruikmaking van de grillplaat.
  Zelfs frietjes waren lekker – voorverwarmen op de bakstand en daarna airfry-functie 5 graden hoger dan aangeven op de verpakking en 3 minuten langer. Wellicht omdat er veel warmte verloren gaat wanneer je de oven moet openen om de frites te keren. Ze liggen niet in een mandje.
  Overigens jammer dat er geen receptenboekje bijzit bij de levering in NL in tegenstelling tot levering in de UK.
  Minder geslaagd is de manier om de temperatuur in te stellen. Als je de knop ingedrukt houdt dan loopt de snelheid van de insteltijd op. Zo snel dat je teruglopend van 20 minuten ineens op 2 uur uitkomt. Had in mijn ogen beter gekund.
  Suggestie. Zou het een idee zijn om in een van je blogs eens in te gaan op welke hulpmiddelen “onmisbaar” zijn bij het gebruik van dit apparaat? En hoe om te gaan met hoeveelheden voor kleine huishoudens met de grote inhoud van deze pan?
  Voor wat het waard is.

  1. Erik-Jan says:

   Gevalletje dikke vingers?
   vile = viel
   om de temperatuur in te stellen = om de tijd in te stellen

  2. Sabine Author says:

   Hulpmiddelen heb je niet nodig voor deze multicooker, maar ik ga sowieso nog recepten delen!

  3. Angelique says:

   Op de site van russel hobbs kunt u het bijbehorende recepten boekje downloaden https://nl.russellhobbs.com/product/satisfry-air-grill-multicooker-26520-56

 9. Gitta says:

  Ik heb nog een vraag: als je brood wilt bakken, houd je dan de normale temperatuur en tijd van het originele recept aan? Of moet dit dan worden bijgesteld naar beneden?

  1. Sabine Author says:

   Ik heb deze multicooker nog niet eerder gebruikt om brood in te bakken, dus daar kan ik je helaas niet in adviseren.

 10. Miranda says:

  Hallo Sabine
  Klopt het dat er geen timer op zit ?
  Voor de slowcookstand leek me dat heel handig.

  1. Sabine Author says:

   Er zit geen uitgestelde start op, dus je kunt niet instellen wanneer het apparaat begint met slowcooken. Wel kun je gewoon een kooktimer instellen en schakelt de multicooker daarna over op warmhoudstand.

 11. Angelique says:

  Nou deze mooierd besteld Ik heb ook de good to go en 2 slowcookers maar deze zal vooral gebruikt gaan worden voor bakken van cake,taart en pizza. Dus je nieuwe boek ook gelijk gereserveerd. Ik hoop ook recepten te vinden van appeltaart en cake voor dit apparaat

  1. Sabine Author says:

   Wat te gek! Even er verduidelijking: ik heb een SLOWCOOKER boek gemaakt, niet een multicooker boek. In het boek ga je dan ook recepten terugvinden die je kunt maken met de slowcookerstand van deze multicooker.

 12. Robert says:

  Bij bol.com zie ik deze review staan: Het duurt eindeloos en eten komt er slap en niet krokant uit, zelfs met de speciale oven en airfryer geschikte producten.
  Die ervaring heb jij niet?? En doen die mensen dan iets verkeerd?

  1. Je bedoelt dan de Airfryer stand? Nee, die ervaring heb ik niet! Omdat de Airfryer stand niet voorverwarmd op deze multicooker, bak ik alles eigenlijk een paar minuutjes langer dan aangegeven staat op de verpakking. Dan komt het er echt perfect uit.

   1. Robert says:

    Oké dankjewel. Weet ik genoeg.

 13. Robert says:

  En waar kan je recepten vinden voor dit apparaat?

  1. Er is een aparte Facebookpagina waar veel eigenaren van deze multicooker recepten delen: https://www.facebook.com/groups/547338157471397

   En hier op Ohmyfoodness.nl kun je genoeg Slowcooker-recepten vinden en recepten voor deze Satisfry.

 14. Loes Verbeek says:

  Ohh ik had deze website eerder moeten ontdekken. Ik heb gisteren avond mijn stoofvlees ingrediënten in de multicooker gedaan. Vanmorgen was eea drooggekookt en het vlees keihard. Deksel sluit dus inderdaad niet goed. Volgende keer beter dan maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close