Pita’s met currygehakt

Aan je gehakt een beetje currypasta toevoegen, dat moet je dus echt eens proberen. Het gehakt wordt er ontzettend smaakvol van, en een klein beetje pittig. En daarmee heb je gelijk al een hele lekkere vulling voor een gegrild pitabroodje te pakken. Dit is zo’n recept wat heerlijk is voor een dag dat je eigenlijk niet zoveel zin hebt om te koken, maar wel iets lekkers wilt eten. Het staat namelijk in een handomdraai op tafel en de pita’s vul je niet alleen met gehakt, maar ook met flink wat geraspte courgette, wat paprika en een dot Griekse yoghurt. Voor de liefhebber ook wat koriander. Mocht je daar niet van houden (het blijft een beetje team koriander tegen team alles behalve koriander), dan kun je het prima weglaten. Genieten dit!

PitaCurryGehakt ST

No ratings yet

Pita's met currygehakt

Porties4 gevulde pita's

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 el rode currypasta
  • een paar druppels tabasco
  • 4 pita's
  • 1 courgette geraspt
  • 5 takjes koriander fijngehakt
  • 5 takjes munt fijngehakt
  • 1 rode paprika in stukken gesneden
  • Griekse yoghurt
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak hierin de ui glazig.
  • Voeg het gehakt toe en rul dit. Wanneer het bijna gaar is voeg je de currypasta toe en roer je dit goed mee. Het gehakt zal een beetje rood kleuren. Voeg naar smaak een beetje tabasco toe.
  • Grill ondertussen de vier pita's onder een grill, of stop ze even in de oven.
  • Meng de geraspte courgette met de munt en koriander.
  • Wanneer het gehakt gaar is vul je de pita's met het courgettemengsel, gehakt, paprika en een dot Griekse yoghurt. Strooi over de yoghurt eventueel nog een beetje peper en zout.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

PitaCurryGehakt Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close