Super Healthy Sunday: Eimuffins

863

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje verbaasd was dat ik deze eimuffins nog niet op OMF had staan. Huh? Ik eet ze namelijk wel regelmatig en bovendien zijn ze gezond en makkelijk om te maken. Achteraf alleen maar prima dat ik dit recept nog niet met jullie had gedeeld, hij past namelijk perfect in de Paasweek die sinds gisteren van start is gegaan! Tot en met aankomende zaterdag staat ieder artikel dat gepland staat op OMF in het teken van Pasen. Ook de Travel Tuesday, Fastfood Friday, OMF’s Studentenkeuken en de wekelijkse video. Ik hoop dat je genoeg inspiratie op zult doen voor de Paasbrunch.

Vandaag dus in ieder geval de Eimuffins, een ideaal recept om snel klaar te maken en om niet al te ongezond te doen. Varieer naar hartenlust met de ingrediënten die je toevoegt, ik ben deze keer voor kaas en schouderham gegaan.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 5 eieren
  • 3 plakjes schouderham
  • 3 plakjes kaas naar wens
  • peper en zout
  • bieslook

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet ondertussen een muffinvorm vast in met een beetje olie.

2. Klop de eieren los in een kommetje en verdeel het mengsel over zes muffinvormpjes. Het ei zal tijdens het bakken omhoog komen, zorg er dus voor dat je de vormpjes niet te vol schenkt. Strooi wat peper en zout over de gevulde eicupjes.

3. Snijd de kaas en de schouderham in stukjes en verdeel deze over de gevulde eivormpjes.

4. Bak de eimuffins in het midden van de oven in ongeveer vijftien – twintig minuten gaar.

5. Haal de eimuffins uit hun vorm en bestrooi ze met de bieslook. Serveer direct.

Een aantal andere fijne combinaties:

  • gerookte zalm en groene asperges
  • gemengde paddenstoelen
  • cherrytomaatjes en mozzarella
  • geitenkaas en prei

eimuffins

Join the Conversation

  1. Wat een heerlijk recept! Ik weet wat mijn ontbijt wordt vandaag!

  2. Dit ziet er echt heerlijk uit! En je kunt er ook zoveel kanten mee op. Ik denk dat ik de cherrytomaatjes met mozzarella ga uitproberen. :) Leuk verzonnen trouwens; de paasweek.

  3. Ik heb zoonlief hier vanmorgen heel blij mee gemaakt. Hij heeft er van gesmuld! Ik ook trouwens ;)

  4. Dit wil ik nog steeds een keer proberen!

  5. Dit heb ik laatst ook gemaakt! Heerlijk is het!

  6. Dat is een leuk idee!

  7. Ik heb ze ook al overal voorbij zien komen maar nog steeds niet klaargemaakt. Met rauwe ham lijken ze met het aller lekkerst!

  8. Dat wil ik zeker nog eens gaan uitproberen, klinkt echt heel lekker.

  9. Grappig hoe de muffinbakvorm de gouwe ouwe omelet weer helemaal hip maakt.

    Voor wat meer vitamientjes is een handje (soep)groente door het eiermengsel ook heel handig en makkelijk. Italiaanse kruiden erbij door doet het bij mij ook goed!

  10. Ziet er heerlijk uit! Lijkt me wel iets om te maken :)

  11. Ranna says:

    Ik geloof dat het een foutje is maar er staat voor 6 stuks 5 eieren. Morgen lekker als ontbijt eten!

  12. Wilma says:

    Erg leuk recept!!! Ga zeker proberen . Kunnen veel variaties op..

  13. Ineke says:

    Ijkt mij erg lekker, ik ga het proberen en mijn gasten van mijn B&B voorzetten
    Is weer eens wat anders dan het gekookte eitje

  14. Lianne says:

    OOk leuk te serveren bij een high tea …en als je het wat steviger wil kun je ook nog een stukje brood even met de deegroller bewerken en onderin je cups doen …..

  15. Bertha says:

    Mij lijkt 5 eieren voor 6 muffins erg veel. Vooral omdat er nog ingrediënten bij komen.
    Klopt dat? (Of ik heb kleine muffinvormpjes…)

  16. Rolean says:

    Muffinblik voor 6 gebakjes.
    Welk is de diameter en de diepte van één vormpje?

  17. Water loopt in mijn mond, dit lijkt me echt een geschikte snack om op een feestje te serveren, super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close