Naanwraps met gegrilde kerriekip en hummus

Naanbrood. Ik koop het echt veel te weinig. Zelf maken heb ik ook wel eens gedaan en dat is dus supersimpel. Maar voor dit recept gebruikte ik de voorverpakte variant met knoflook en koriander. Lekker zijn die! De rest van het recept maakte ik uiteraard wel zelf. Want ook al ben ik een groot voorstander van alles zelf willen maken, gemak is ook belangrijk voor me dus zoals in dit geval kies ik er dan voor om het brood te kopen, en niet zelf te maken. En dan zit het meeste werk nog eigenlijk in het bereiden van de kip. Deze marineer je namelijk eerst even in verschillende gele kruiden. Laat de smaken dan even goed intrekken (geef het dus even de tijd) en daarna gril je de kip onder een contactgrill of in de grillpan. De rest van de inhoud voor deze wraps kun je alvast klaarzetten en zodra de naanbroden afgebakken zijn, de kip gaar is en de kerriemayo gemaakt is, beleg je de naanbroden. Lekker royaal zodat je een heerlijke, goedgevulde wrap krijgt. Een smaakvolle lunch!

NaanWrap met Gegrilde KerrieKip ST 2

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Naanwraps met gegrilde kerriekip en hummus

4 van 11 stemmen

Naanwraps met Gegrilde Kerriekip en Hummus

Porties2 wraps

Ingrediënten

Wrap & vulling

  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl hot curry poeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl knoflookpeper
  • zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 2 kleine naanbroden 'knoflook & koriander'
  • 4 el hummus
  • 1/4 komkommer in dunne plakjes
  • paar handjes rucolamelange
  • 1/2 avocado in blokjes
  • Feta een klein stukje, in blokjes

Kerrymayonaise

  • 3 flinke tl yoghurt mayonaise
  • 2 tl kerrie

Instructies

  • Doe de komijn, hot curry, kerrie, knoflookpeper en een beetje zeezout in een schaal. Voeg de olijfolie toe en meng met elkaar. Roer hier vervolgens de kipreepjes doorheen. Laat een half uurtje intrekken.
  • Verwarm de oven voor de naanbroden.
  • Grill vervolgens de kip onder een contactgrill of in een grillpan.
  • Bak de naamborden af (volgens instructies op de verpakking) en maak ondertussen de kerriemayonaise door de mayonaise te mengen met de kerrie. Leng eventueel aan met een klein beetje water.
  • Begin nu met het beleggen van de naanbroden: smeer de hummus erop, verdeel er wat plakjes komkommer en rucolamelange over en verdeel daarna de kip over de naanbroden.
  • Als laatste verdeel je de avocado, feta en kerriemayonaise erover. Vouw de naanbroden dubbel en vouw er bakpapier omheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close