Mediterraanse Quinoa Salade met Gegrilde Groenten, Kippendijen en Rode Pesto

Gegrilde groenten maak ik graag en je kunt er alle kanten mee op. Zo doe ik ze wel eens op een pizza uit de pan, of ik gril de groenten en eet ze lekker zo op. Ik kan er nog wel een aantal dingen verzinnen, maar laten we ons vooral even richten op dit fijne recept. Want het is er eentje die ik ábsoluut vaker ga maken. Super smaakvol en het zit vol met lekkere ingrediënten (ook al zie je dat op de foto misschien niet zo goed). Om je even een idee te geven: allereerst maakte ik een rode pesto waarvan ik er wat doorheen roerde en ik serveerde er nog een dot bij, en daarna vulde ik de quinoa met knoflookolijven, kippendijen gebakken in roomboter, verse kruiden en zongedroogde tomaatjes. Redelijk intense smaken allemaal wel, en dat gaat dus hartstikke goed samen in dit recept.

En die rode pesto, die gaat vermoedelijk niet helemaal op. Sterker nog, je houdt echt wel een flinke portie over. Dus doe het net zoals ik, en maak er de volgende dag een ander gerecht mee klaar. Zoals deze risotto met rode pesto. Twee vliegen in één klap!

Mediterraanse Quinoa Salade met Gegrilde Groenten, Kippendijen en Rode Pesto

Porties2 personen
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Waar te bewaren In de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen.

Benodigdheden

  • Foodprocessor
  • Contactgrill of Grillpan

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • een klont roomboter
  • 1/2 courgette in plakjes
  • 1/2 aubergine in plakjes
  • 10-15 knoflookolijven gehalveerd
  • 1 pot zongedroogde tomaatjes julienne - 295 gram
  • geroosterde pijnboompitjes (dat wat overblijft, zie de pesto)

Rode pesto

  • 2 eetlepels pijnboompitjes geroosterd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 pot zongedroogde tomaatjes 295 gram
  • 2 el geraspte mozzarella
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan, en bak de kipdijfiletreepjes op hoog vuur bruin. Laat ze op middelhoog vuur verder garen.
  • Zet de contactgrill op de heetste stand, of zet de pan op het vuur en gril de plakken groenten totdat ze mooie bruine strepen hebben.
  • Als de quinoa gaar is giet je deze af en doe je het in een grote schaal. Maak nu de rode pesto.
  • Doe voor de rode pesto alle ingrediënten in de foodprocessor en maal dit tot een mooie rode pesto. Een beetje grof mag best.
  • Roer 1 eetlepel van de pesto door de quinoa en vul dan de quinoa aan met de warme kipdijfiletreepjes, gegrilde groenten, knoflookolijven en zongedroogde tomaatjes.
  • Serveer de quinoa salade met nog een flinke dot rode pesto en wat pijnboompitjes.
Gang: Hoofdgerecht, lunch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close