Mediterraanse Quinoa Salade met Gegrilde Groenten, Kippendijen en Rode Pesto
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd30 minutenmin
Gang: hoofdgerecht, lunch
Servings: 2personen
Equipment
Foodprocessor
Contactgrill of Grillpan
Ingredients
150gramquinoa
400gramkipdijfiletreepjes
een klontroomboter
1/2courgettein plakjes
1/2auberginein plakjes
10-15knoflookolijvengehalveerd
1potzongedroogde tomaatjesjulienne - 295 gram
geroosterde pijnboompitjes(dat wat overblijft, zie de pesto)
Rode pesto
2eetlepelspijnboompitjesgeroosterd
1teen knoflookgeraspt
1potzongedroogde tomaatjes295 gram
2elgeraspte mozzarella
6elolijfolie
peper
zout
Instructions
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan, en bak de kipdijfiletreepjes op hoog vuur bruin. Laat ze op middelhoog vuur verder garen.
Zet de contactgrill op de heetste stand, of zet de pan op het vuur en gril de plakken groenten totdat ze mooie bruine strepen hebben.
Als de quinoa gaar is giet je deze af en doe je het in een grote schaal. Maak nu de rode pesto.
Doe voor de rode pesto alle ingrediënten in de foodprocessor en maal dit tot een mooie rode pesto. Een beetje grof mag best.
Roer 1 eetlepel van de pesto door de quinoa en vul dan de quinoa aan met de warme kipdijfiletreepjes, gegrilde groenten, knoflookolijven en zongedroogde tomaatjes.
Serveer de quinoa salade met nog een flinke dot rode pesto en wat pijnboompitjes.