Hoewel ik absoluut geen soepmens ben, kun je me in de wintermaanden echt wel blij maken met Aziatische soepen – Thaise in het bijzonder. Ik ben zo gek op de romige, zure en ietwat pittige smaak van Thaise soepen! In mijn Reishonger kookboek staat een recept voor Tom Yum Goong, een pittige garnalensoep, en de basis van dat gerecht heb ik gebruikt voor de pittige Thaise pindasoep die ik vandaag met je wil delen. Dit is echt een hartenwarmer. Pittige currypasta, fris citroengras, kaffir limoen en een zuurtje door het limoensap. Omdat ik er een maaltijdsoep van wilde maken waar je verder niets meer bij hoeft te serveren stopte ik er wat groenten en kip in. Uiteraard kun je de kip vervangen voor nog meer groenten of door vis. Mocht je toch nog iets meer body in de soep willen, voeg dan wat nestjes rijstnoedels toe en maak er een noedelsoep van. Gegarandeerd dat je dan vol zit na een flinke kom soep.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Pittige Thaise pindasoep
Ingrediënten
- 75 gr rode currypasta
- 1 tl gemberpasta
- 1 tl chilipasta
- 3 blaadjes kaffir limoen
- 1 stengel citroengras - gekneusd
- 250 gr kipfilet - in reepjes
- 100 gr kastanjechampignons - in plakjes
- 1 rode paprika - in reepjes
- 100 gr taugé
- 1 liter kippenbouillon
- 1 el vissaus
- 2 el sojasaus
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 75 gr romige pindakaas
- 400 ml kokosmelk
- sap van 1 limoen
Instructies
- Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en doe hier de currypasta, gemberpasta en chilipasta in. Bak het geheel al roerend een minuut of 2.
- Doe de kaffir limoen en citroengras in de pan en schep alles even om. Doe dan ook de kipfilet in de pan en bak deze een minuut of 5 mee.
- Schep alle groentes inclusief de taugé bij de kip en specerijen en schep alles even goed om.
- Schenk de sojasaus en vissaus in de pan, gevolgd door de lichtbruine basterdsuiker en de kippenbouillon.
- Breng de soep al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
- Schenk na 25 minuten de kokosmelk in de pan en doe hier ook het limoensap en de pindakaas bij.
- Verwarm de soep nog even door tot de pindakaas helemaal gesmolten is.
- Haal voor het serveren van de soep het citroengras en de kaffirlimoen uit de soep. Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of peterselie.
Hoi,
Deze soep lijkt mij heerlijk! Ook hier een groot Thailandfan :)
Ik vroeg mij alleen af welke chilipasta jij gebruikt en welke gemberpasta.
Ben benieuwd!
Groetjes,
Kim
Chilipasta van Santa Maria maar die gaat/is helaas uit het assortiment. Als je mazzel hebt kun je deze nog vinden bij Albert Heijn of Jumbo, anders moet je er even voor naar de toko of zelf een rood pepertje fijnmalen. Ik gebruik altijd gehakte gember van Go-Tan.
Wat een heerlijke soep is dit . Ik heb ipv chilipasta sambal oelek gebruikt. En helaas heb ik geen kafir limoenblaadjes. Wij eten de soep met naanbrood erbij. Deze soep is echt een blijvertje
Heerlijk hè! Ook nog altijd een favoriet bij ons in huis.
Ik heb ipv gemberpasta een stukje verse gember geraspt.
Lekkere soep! Ik had ipv gember pasta ook wat verse gember geraspt.
Dat is ook helemaal goed natuurlijk!
Hoi Maria,
Dank je voor de tip! Ik ga eens kijken. Heerlijk he Thailand. Ik krijg er ook geen genoeg van. :)
Ohhh wat was deze soep lekker!! Het frisse en pittige van thais en dan met pindakaas, wat sowieso altijd overal lekker bij is. Deze komt zeker vaker op tafel bij ons!!
Zoooo wat een super lekkere soep!! Heb hem gemaakt voor mijn medecursisten voor de lunch en iedereen was even enthousiast als mij… dus ik ga hem zeker vaker maken en je recept delen!
Wat was dit ontzettend lekker Sabine. Dankjewel voor het recept. Ik ga het zeker vaker maken, SUPER!!
nog nooit gezien in Thailand deze soep ?
En mijn vrouw heeft dit ook nog nooit gezien in haar geboorteland Thailand?
Kan best lekker zijn maar niet Thais.
Doe alle groenten bij de kip…
Niem mij een oen…maar omdat er netgens stond dat de kip ook in de pan moest, stond ik met aan de ene kant een pan met de kruiden op het vuur en aan de andere kant een bak met kip en groenten gemengd…” En nu?…” Vroeg ik mij af…
Pom Thai
Thailand is een groot land en overal heb je andere specialiteiten, er zijn best mensen die blij zijn met het mooie recept maar ik vind je opmerking niet leuk.
Als het soep is die je niet kent sangen je misschien
Pom Thai
Ik vind je opmerking niet leuk en Thailand is groot elke provincie heeft zijn eigen specialiteit
Marie Louise