Ik ben dól op soepen waar room aan toe is gevoegd. Courgettesoep met een beetje room wordt zoveel lekkerder en mosterdsoep is zóveel smaakvoller met een beetje room. Maar ja, zie zo’n soepje maar eens Paleo verantwoord te krijgen. Dat is best lastig kan ik je vertellen! Uiteindelijk ben ik de keuken ingedoken om te experimenteren. Ik had geen flauw idee waar ik aan begon maar uiteindelijk is het me gelukt: ik heb een Paleo Mosterdsoep gemaakt. Het heeft me heel wat tijd en proeven gekost, maar uiteindelijk was vooral Tim helemaal weg van de soep. Ook jullie reageerden via Instagram super enthousiast, dus hier is het recept!
Wat heb je nodig? (4 personen)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 liter groentebouillon
- 3 eetlepels grove mosterd
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 1/2 eetlepel pittige mosterd
- 1 theelepel ahornsiroop
- 50 milliliter kokosroom
- peper en zout
Ik gebruik voor dit recept drie soorten mosterd, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit in huis heeft. Mocht je voor één soort mosterd willen kiezen dan raad ik je aan om grove mosterd te gebruiken.
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een klein beetje olijfolie aan in een soeppan tot het goed begint te geuren.
2. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag zodra de bouillon kookt.
3. Voeg alle mosterd en de kokosroom aan de soep toe en roer het geheel goed door. Laat de mosterdsoep 10 minuten zachtjes koken.
4. Voeg vervolgens de ahornsiroop aan de soep toe (dat maakt de soep wat minder zuur) en breng op smaak met peper en zout.
5. Serveer de soep direct of eet hem de volgende dag, dan is ‘ie namelijk iets dikker. Serveer de soep desgewenst met uitgebakken spekjes of gekookte ham.
Wat slim om kokosroom te gebruiken!
Klinkt lekker zeg!
Klinkt geweldig lekker. Vooral omdat ik mosterdsoep uit een zak al heerlijk vind!
Heerlijk! Mijn vriend en ik willen heel graag Paleo gaan eten maar we hebben echt geen inspiratie genoeg. Je hebt ons zeker ontzettend geholpen met al jouw recepten! Super bedankt hiervoor!!!!
Voor dit recept heb ik eigenlijk alles al in huis, zelfs al die soorten mosterd. Heb namelijk net als jij allemaal soorten Deventer mosterd staan <3 Enige wat er nog ontbreekt is de kokosroom. Is dat in de supermarkt te verkrijgen?
Haha, wat leuk dat je ook Deventer mosterd hebt staan! Ik ben kokosroom zelf nog niet in de supermarkt tegengekomen maar wel bij de Toko of groothandel. Mocht je die niet in de buurt hebben dan kun je ook volle kokosmelk gebruiken als alternatief.
Dankje voor de reactie! Ik heb nog overal rondgekeken hier in de buurt maar ben uiteindelijk met kokosmelk thuisgekomen.
Nu ben ik dus vergeten ahornsiroop te kopen.. Kun je dat ook door iets anders vervangen? Of verander ik de mosterdsoep dan teveel?
Je zou eventueel een klein beetje honing kunnen gebruiken in plaats van de ahornsiroop.
Klinkt heerlijk!!