Geroosterde Paprika Maaltijdsoep

594

Zo af en toe maak ik een flinke pan soep. Als ik veel van dezelfde ingrediënten over heb bijvoorbeeld, of gewoon, als ik er zin in heb. En nu kan ik prima leven op een bakkie soep, of twee, maar voor de man is een gevulde soep toch wel gewenst. En ik moet toegeven, met een goedgevulde soep heb je inderdaad eerder een goede maaltijd op tafel staan dan zonder zoveel inhoud. Vergt in dit geval alleen iets meer tijd. Want de paprika’s worden gegrild, de groenten voor vulling moeten gesneden en gebakken worden en de pasta moet worden gekookt. O en vergeet de salami niet, hartstikke lekker als je die ook even opbakt.

Dus mocht je zin hebben in een stevige soep, maak dan dit lekkere recept eens. Je maakt hiermee een pan voor minimaal 4 personen, ligt eraan hoeveel honger de eters hebben ;-)

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geroosterde paprika-maaltijdsoep

1 van 1 stem

Geroosterde Paprika Maaltijdsoep

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram macaroni grande (of schelpjes)
  • 4 rode paprika's gehalveerd, zonder klokhuis
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 tl paprikapoeder smoke
  • 1 tl paprikapoeder, zoet
  • 1 blokje rundvleesbouillon
  • 500 ml water
  • 3 takjes basilicum de blaadjes
  • peper
  • 1 salami worst in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode zoete puntpaprika in blokjes

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 20-25 minuten. Klaar als ze donker kleuren.
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan, bak de uit glazig en voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, de paprikapoeders, het bouillonblokje, water, basilicum en peper toe en roer even goed door. Laat op middelhoog vuur zachtjes koken.
  • Als de paprika's klaar zijn doe je deze erbij in. Pureer het geheel tot een soep.
  • Bak daarna de salami, courgette en zoete puntpaprika kort op in een koekenpan.
  • Giet de pasta af en voeg deze samen met de salami, courgette en zoete puntpaprika toe aan de soep. Serveer direct.

Join the Conversation

  1. Marjan says:

    Moet het vel niet van de geroosterde paprika.s ?

    1. Ladybug says:

      Ja, slordig dat dat niet verteld wordt. In een afgesloten plastic zak laten afkoelen, dan stroop je het vel er zo af.

  2. Het is inmiddels al een kwartier geleden dat ik de laatste hap heb genomen en nog steeds smaakt elke uitademing alsof ik hevig gebekt heb met een gebruikte asbak…
    Ik hou normaal wel van een lichte rooksmaak maar had bij dit recept als voor de zekerheid voorzichtig gedaan met de gerookte paprikapoeder en 1,5 tl ipv 2 gedaan. En dan nog. Zelfs met als mijn kookervaring kon ik deze asbaksoep niet meer redden.

    1. Ladybug says:

      Goed dat we gewaarschuwd zijn. Nog beter als het recept (met een waarschuwing) aangepast zou zijn/worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close