Fastfood Friday: BBQ Chicken stokbrood

2.4K

Eén van de bekendste kipsmaken moet toch wel BBQ Chicken zijn. Er worden pizza’s mee gemaakt, burgers… eigenlijk in vrijwel ieder eetcafé, zéker in Amerika, vind je wel een gerecht met de naam BBQ Chicken. Denk alleen al aan de kipnuggets van McDonald’s die geserveer worden met barbecuesaus. Voor deze Fastfood Friday ging ik ook aan de slag met een BBQ Chicken recept, ik maakte BBQ Chicken stokbrood. Dat is een heerlijk warm en krokant stokbrood uit de oven, belegd met BBQ chicken, kaas en frisse rode ui. Ontzettend lekker als lunch maar ook heel goed te serveren bij een kommetje soep. Hoewel je zou denken dat dit soort sandwiches zich niet makkelijk laten bewaren, blijkt het tegendeel waar te zijn. Wij verpakten het restantje brood in aluminiumfolie en bewaarden het een nacht in de koelkast. Eenmaal opgekrikt in de oven de volgende dag (een minuut of 8 op 200 graden) smaakte het stokbrood nog steeds héérlijk. Top dus!

BBQ Chicken stokbrood

5 van 1 stem

BBQ Chicken stokbrood

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren verpakt in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • oven

Ingrediënten

  • 400 gr kippendijen
  • 1 rustiek stokbrood - om af te bakken
  • 150 ml barbecuesaus
  • 50 gr mozzarella - geraspt
  • 50 gr Cheddar - geraspt
  • 1 rode ui - in dunne, halve ringen
  • verse peterselie - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Bak de kippendijen in een droge koekenpan aan weerszijden goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten. Bestrooi de kip tijdens het bakken met peper en zout.
  • Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en smeer beide bovenkanten van het brood in met een dun laagje barbecuesaus.
  • Pluis de gebakken kippendijen met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de geplozen kip in een kom en schenk hier de rest van de barbecuesaus bij. Schep goed om.
  • Verdeel de kip over de ingesmeerde stukken stokbrood en strooi beide geraspte kazen over de kip.
  • Schuif het brood 15 minuten in de oven, tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Verdeel de dungesneden uiringen over het BBQ Chicken brood en bestrooi met verse peterselie.

Notities

Krijg je het brood niet helemaal op? Bewaar het dan goed verpakt in de koelkast en krik het brood de volgende dag nog even in de oven op. 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

BBQ Chicken stokbrood

Join the Conversation

  1. Mieke van Rijn-Remans says:

    Erg lekker. Dit is een blijvertje in ons huishouden. De kippendijen blijven lekker sappig en de combi met de andere ingrediënten maakt het een heerlijk gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close