Fastfood Friday: Borrelkaas met pistache en bacon

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik niet echt een zoetekauw. Ik hou wel van koekjes en chocolade hoor, maar als ik zou moeten kiezen ga ik véél liever voor een blokje kaas of een plakje worst. Ik ben dan ook een sucker voor hartige borrelplanken. Sowieso voor borrelen eigenlijk, ik vind het zo gezellig als ieder zijn/haar eigen drankje heeft en één grote borrelplank kan delen. Speciaal voor de kerstborrel bedacht ik dit recept: borrelkaas met pistache en bacon. De basis van de bol kaas bestaat uit roomkaas en geraspte Emmentaler, maar uiteraard is alles op smaak gebracht met andere ingrediënten. Deze borrelkaas is perfect op de borrelplank, lekker om te serveren met toastjes. Leg er een mesje naast en iedereen kan zo de kaas op zijn/haar toastje smeren. Ik heb er zelf mee geluncht, dat soort mazzeltjes heb ik met mijn baan haha, en ook dat was geen straf. Natuurlijk doet deze borrelkaas het goed op iedere borrelplank en niet alleen voor Kerst.

Borrelkaas met pistache en bacon

Borrelkaas met pistache en bacon

No ratings yet

Borrelkaas met pistache en bacon

Porties1 bol (400 g)
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • hakmolentje of foodprocessor
  • plastic keukenfolie
  • kommetje

Ingrediënten

  • 50 g uitgebakken spek
  • 50 g pistachenoten - gepeld
  • 300 g naturel roomkaas
  • 50 g Emmentaler - geraspt
  • 2 el verse bieslook - fijngehakt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • snuf peper

Instructies

  • Doe het uitgebakken spek en de pistache in een hakmolentje en maal dit tot een fijn kruim.
  • Doe de rest van de ingrediënten samen met twee eetlepels van de pistache/baconmix in een kom en roer het geheel goed door elkaar.
  • Bekleed een kommetje met plasticfolie en schep hier de kaasmix in.
  • Vouw het folie dicht en rol een bol van de kaasmix.
  • Strooi de pistache/baconmix uit over een bord.
  • Pak de bol kaas uit en rol deze door de pistache/baconmix. Serveer direct*

Notities

*Je kunt deze borrelkaas al prima van tevoren klaarmaken. Zorg er wel voor dat je hem dan vlak voor het serveren pas door de pistache/baconmix rolt zodat deze wel enigszins krokant blijft.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Borrelkaas met pistache en bacon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close