Eenpans Enchiladaschotel + Wil jij koken met mij?

762


Het was wel een dingetje voor mij hoor, dit recept. Het was namelijk de eerste keer dat ik weer in mijn studiokeuken stond om een recept te koken na mijn zwangerschapsverlof én het was de eerste keer sinds hele lange tijd dat ik ook daadwerkelijk weer aan de slag ging met het stylen en fotograferen van een gerecht. Maar: ik kan het nog, al zeg ik het zelf – haha. Vandaag deel ik een onwijs lekker recept voor een Eenpans Enchiladaschotel met je. Enchilada’s zijn normaliter gevulde wraps die de oven ingaan, maar voor doordeweekse dagen zijn we allemaal op zoek naar makkelijke maaltijden en ik garandeer je dat deze Enchiladaschotel binnen 15 minuten op tafel staat. En dan heb je ook nog eens nauwelijks afwas want je maakt dit gerecht dus klaar in één pan.

Voor deze Enchiladaschotel gebruik ik al mijn favoriete Tex Mex ingrediënten: mais, zachte tortillawraps, een lekkere Chunky Salsa van Santa Maria en uiteraard een goede kruidenmix, in dit geval de Enchilada seasoning mix van Santa Maria. Omdat de tortillawraps in het gerecht worden verwerkt is het niet nodig om deze er nog los bij te serveren. Neem van mij aan dat je vol genoeg zit na een bordje van deze schotel. Ultiem comfortfood dat in no-time op tafel staat, daar kun je toch alleen maar blij van worden?

P.S: wil je het extra gezellig maken, zet dan gewoon de pan in het midden van de tafel en deel alleen vorken uit. Niets is zo gezellig als het met zijn allen uit de pan eten, toch?

Eenpans enchiladaschotel

Eenpans enchiladaschotel

Wil jij koken met mij?

Ik zei laatst nog tegen Tim dat ik dit jaar en de komende jaren graag wat meer mét jullie wil doen. In het verleden is dit namelijk iedere keer zo gezellig geweest! Denk aan de OMF Workshopweek enkele jaren terug, uiteraard het Pop-Up Cheesecakecafé maar ook de Uit de keuken van… video’s die ik binnenkort met een aantal van jullie ga filmen. Ik krijg er zoveel energie van door ook offline dingen te organiseren en de mobiele- en computerschermen tussen ons weg te halen. En nu heb ik dus iets leuks want jij maakt kans om met mij en Santa Maria te koken. En misschien wel het allerleukste: we gaan samen iemand verrassen.

Het werkt als volgt:

  • Meld je aan via deze link.
  • Vertel wie en waarom jij diegene wilt verrassen met een lekker Tex Mex diner. Uit alle inzendingen kiezen we één winnaar/winnares en als jij degene bent die heeft gewonnen ga ik samen met jou koken voor de persoon die jij wil verrassen. Lekker in je eigen huis en keuken, super gezellig toch! Van de kooksessie wordt een video gemaakt die later gedeeld wordt op Ohmyfoodness.

Heb jij je aangemeld maar heb je niet gewonnen? Niet getreurd, later dit jaar organiseren we namelijk iets waarbij IEDEREEN die zich heeft aangemeld kans krijgt om bij aanwezig te zijn, samen met een +1. En geloof mij: hier wil je bij zijn dus ik zou je vooral aanmelden.

Eenpans enchiladaschotel

Samen met mijn foodievriendinnetje Francesca en met Leonie werk ik samen aan deze campagne voor Santa Maria. Te gek om dit met zijn drieën te mogen doen natuurlijk, dus ik wil je ook graag nog even doorverwijzen naar hun blogs voor de recepten die zij hebben gemaakt.

Francesca maakte een heerlijke Tex Mex Kipstoof waar ik mijn vingers al bij af lik en het gerecht van Leonie vind ik ook te gek. Zij ging aan de slag met een Mexicaanse Lasagne.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Eenpans enchiladaschotel

In samenwerking met Santa Maria

5 van 1 stem

Eenpans Enchiladaschotel

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet - in blokjes
  • 1 zakje Santa Maria Enchilada seasoning mix
  • 1 el bloem
  • 1 ui - in halve ringen
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 6 Santa Maria Soft Tortilla wraps - in reepjes
  • 1 blikje mais - 200 gr, uitgelekt
  • 250 ml kookroom
  • 150 gr Cheddar - geraspt
  • 1 pot Santa Maria Chunky Salsa
  • 125 gr zure room
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Doe de kipfiletblokjes in een kom en voeg hier de bloem en Santa Maria Enchilada seasoning mix aan toe. Schep goed om zodat ieder blokje kip is voorzien van een laagje kruiden.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en doe hier de gekruide kip en de in reepjes gesneden tortillawraps in. Bak dit al omscheppend tot de kip bruin kleurt.
  • Doe vervolgens de halve uiringen en het teentje knoflook in de pan en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Voeg dan de mais en de kookroom toe en kook het geheel 5-7 minuten op laag vuur tot de kip gaar is en de roomsaus begint in te dikken.
  • Strooi de geraspte Cheddar over het gerecht, doe de deksel op de pan en verwarm het geheel nog even 2 minuten tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Maak de Enchilada-schotel af met Santa Maria Chunky Salsa, zure room, in ringen gesneden bosui en verse peterselie.

Join the Conversation

  1. Dit klinkt echt onwijs lekker! Ga ik onthouden!

  2. Anne-Marie says:

    Afgelopen weekend gemaakt. Was zeker niet de laatste keer. Errug lekker

  3. Pauline says:

    We moesten de pan héél snel van tafel halen, anders hadden we met z’n tweeën de bodem eruit geschraapt! Wat een superrecept! Die gaat in onze favorietenklapper.

    1. Hahah, mooi compliment – dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close