Video: Poffertjes bakken

Poffertjes, voor veel mensen jeugdsentiment maar voor mij iets minder. Wij aten thuis vaker pannenkoeken dan poffertjes en hoewel ik me kan herinneren dat mamma heel vroeger wel een poffertjespan had, is daar geloof ik niet heel veel gebruik van gemaakt. Niet dat ik iets gemist heb hoor, ik vond poffertjes nooit héél erg lekker. Tegenwoordig is dat wel anders. Ik ben dol op poffertjes, maar eet ze alsnog bijna nooit, en het fijne vind ik dat je er zo leuk mee kunt variëren. Je kunt er zoveel kanten mee op dat ze eigenlijk nooit saai kunnen worden. Maar een goed basisrecept voor poffertjes is voor iedereen handig en daarom leek het me leuk om eens in een video te laten zien hoe je poffertjes bakt.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (± 70 stuks)

 • 200 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 350 milliliter (half)volle melk
 • 1 eetlepel vanillesuiker
 • 1 ei (L)

1. Doe het bakpoeder samen met de bloem en de vanillesuiker in een kom. Voeg hier het ei aan toe en schep dit met een vork even om.

2. Voeg terwijl je met een garde blijft roeren beetje bij beetje de melk toe. Klopt alles goed door tot een egaal beslag.

3. Schenk het beslag in een maatbeker en verwarm de poffertjespan voor. Vet de pan goed in met olie of boter.

4. Schenk de vormpjes van de poffertjespan vol met poffertjesbeslag. Draai de poffertjes met behulp van een vork om als de bovenkant van de poffertjes begint te stollen en de onderkant mooi bruin is gekleurd.

5. Haal de poffertjes uit de pan wanneer beide kanten mooi bruin zijn gekleurd en de poffertjes luchtig zijn.

6. Serveer de poffertjes met ongezouten roomboter en poedersuiker.

Poffertjes bakken

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Yum! Nu heb ik trek in poffertjes terwijl ik nog aan mijn ontbijt zit!

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Zo lekker met roomboter en suiker :3 Er komen meteen herinneringen naar boven!

 3. Marie says:

  super leuke trui heb je trouwens aan! zag hem laatst bij de sting. nu wil ik hem eigenlijk tóch hebben :D

  1. Sabine Author says:

   Hahah! Hij zit ook zó fijn!

 4. Mmm, lekker.

  Ik ben meer van de hartige pannenkoek.
  Kan dat ook met poffertjes en heb je daar suggesties voor?
  AJ

  1. Sabine Author says:

   Natuurlijk kan dat, alles wat je op een pannenkoek doet kun je ook in kleine stukjes, snippers of wat dan ook door het poffertjesbeslag kloppen. Wel de pan goed invetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close