Groene curry met kabeljauw en paksoi

Soms kan ik langs een foto van eten scrollen en instant denken: DAAR HEB IK ZIN IN. In mijn wekelijkse Pinterest-inspiratierondje kwam ik ergens een foto tegen van een bord met een curry-achtig gerecht met daarbij vis geserveerd. En dat deed me beseffen dat ik héél veel zin had in curry met vis. Mocht je je nog afvragen waar mijn inspiratie voor eten vandaan komt: dat ontstaat dus een beetje op zo’n manier, haha. In ieder geval ging er een viscurry op mijn eetplanning maar wel een makkelijke. En eentje met lekker veel groenten. Ik kocht groene currypasta en maakte uiteindelijk deze groene curry met kabeljauw en paksoi. En tuinerwtjes en kikkererwten trouwens. Oja, en een beetje mango want dat kwam ik tegen in de vriezer toen ik de tuinerwtjes terug ging leggen. Het is een maaltje dat tot stand is gekomen door een beetje freestylen en experimenteren en daar houd ik wel van! Vaak levert dit namelijk onbedoeld hele lekkere recepten op en het zorgt ervoor dat mijn vriezer en voorraadkast leger geraken. Ideaal toch?

Overigens probeer ik er bij het gebruiken van kant-en-klare currypasta’s altijd op te letten dat er zo min mogelijk onnodig toegevoegde ingrediënten in zitten. Deze keer koos ik voor de groene currypasta van Fairtrade Original (#nospon) met als ingrediënten: sjalot (15%), citroengras (14,3%), knoflook (14,3%), laos, rijstolie, groene chilipepers (9,2%), water, zout, koriander (3,7%), rietsuiker, gember, kurkuma, kaffir lime (1,3%), peper (0,8%), komijn.

Lui varken dat ik ben voegde overigens bijzonder weinig andere ingrediënten aan deze curry toe dan groenten en vis. Had ik gewoon even niet zoveel zin in deze keer. Simpel maaltje dus!

Groene curry met kabeljauw en paksoi

Groene curry met kabeljauw en paksoi

No ratings yet

Groene curry met kabeljauw en paksoi

Porties4 personen

Ingrediënten

 • 1 pakje groene currypasta
 • 100 gr tuinerwtjes diepvries
 • 1 klein blikje kikkererwten
 • 1 blik kokosmelk
 • 1 struik paksoi
 • 300 gr verse kabeljauwfilets
 • 50 gr mangoblokjes

Instructies

 • Doe de currypasta in een diepe pan en bak deze 2 minuutjes aan tot het lekker begint te geuren.
 • Doe vervolgens de tuinerwtjes, kikkererwten en kokosmelk in een pan en breng het geheel aan de kook.
 • Kook de curry 5 - 10 minuten tot de erwtjes helemaal zacht zijn.
 • Snijd vervolgens de paksoi in reepjes en de kabeljauw in grove stukken.
 • Voeg alle andere ingrediënten toe aan de curry en warm het geheel nog even 8 - 10 minuten door tot de vis helemaal gaar is.
 • Serveer de curry met gekookte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close