OMF’s Studentenkeuken: Simpele Kip Ketjap

1.4K

Ik heb het al veel vaker gezegd en ik doe het gewoon nog een keer: ik ben dol op Aziatische rijstgerechten. Zoetzure saus, zwarte bonensaus of gerechten van een ander kaliber: ik lust het allemaal. Eén van onze favoriete vlees-rijstgerechten is ongetwijfeld Babi Ketjap. Het liefst eten we dit nog steeds iedere week maar dit zou een beetje van de zotte zijn en dit kan ook totaal niet samengaan met het koken voor OMF. Echter is Babi Ketjap een vrij bewerkelijk gerecht en daarom ging ik aan de slag met een veel makkelijkere variant en deze keer met kip. Ik maakte laatst simpele Kip Ketjap die mede dankzij de goedkope ingrediënten hartstikke geschikt is voor OMF’s Studentenkeuken.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 eetlepels ketjap

1. Snijd de kipfilet in blokjes en leg deze even apart. Snijd de rode peper en de knoflook fijn en snipper de ui.

2. Roer de basterdsuiker door de ketjap en voeg hier de peper, knoflook en de ui aan toe.

3. Leg de blokjes kipfilet in de ketjapmarinade en laat dit minimaal een uur intrekken zodat de kip de donkere kleur opneemt.

4. Verhit een beetje olie in een wok en wok hierin de kipfilet (met alle marinade) gaar. Draai het vuur laag en bak nog even door tot de kip goed plakkerig is en de marinade dik is geworden.

Serveer deze simpele Kip Ketjap met een beetje rijst, atjar en augurkjes.

simpele kip ketjap

Join the Conversation

  1. Ik geloof niet dat ik dit al eens gegeten heb. Zelf ben ik fan van zoetzure sausjes.

  2. Hmmm heerlijk! Ga ik snel eens maken. Ik ben zelf ook helemaal fan van zelfgemaakte Hawaii saus. Allemaal zo easy!

  3. Klinkt heel lekker en ga ik zeker eens maken! Even voor de zekerheid: je bedoelt toch ketjap en niet ketjap manis he?

  4. Klinkt lekker en makkelijk! Dit recept wil ik wel eens gaan maken :)

  5. Ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close