Meatbuns

120

De oude klassieke gehaktbal kan eigenlijk overal bij. Bij de aardappels, stamppot of op brood, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar zo’n klassieke gehaktbal is ook wel eens toe aan wat gepimp. Ik ging er de afgelopen week zelf eens mee aan de slag en daar kwam dit recept voor meatbuns uitrollen, gebaseerd op het recept voor vleesbroodjes van WeightWatchers. Totaal niet meer te vergelijken met de old school gehaktbal, maar wel erg lekker!

Wat heb je nodig? (4 stuks)

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • ½ kopje (120ml) tomatensaus
  • ½ kopje paneermeel
  • 4 blokjes kaas
  • cayennepeper
  • tijm
  • peper
  • zout

1. Verwarm de oven voor op 180ºC

2. Snijd de champignons in plakken en snipper de ui. Bak de champignons met de ui in een beetje boter totdat ze bruin worden.

3. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en meng het met de tomatensaus en de paneermeel. Meng goed door en zorg ervoor dat het gehakt niet meer te klef is. Mocht dit wel zo zijn, voeg dan wat extra paneermeel toe.

4. Laat de champignons en ui wat afkoelen alvorens je ze mengt met het gehakt. Kruid de totale mix met de cayenne peper en tijm.

5. Verdeel het gehaktmengsel in vieren en maak er gehaktballen van. Druk de gehaktballen iets plat zodat je een meer broodjesvorm krijgt. Leg de meatbuns op een met bakpapier bekleedde bakplaat en duw in iedere bun een blokje kaas. Je hoeft de kaas er niet helemaal in te duwen, maar wel ver genoeg dat ze blijven zitten.

6. Schuif de broodjes voor ongeveer een halfuur in de oven.

Ik serveerde deze meatbuns zelf met gekruide aardappeltjes, knoflookspinazie en een hardgekookt ei, maar hier kun je natuurlijk naar hartenlust in variëren.

 

Join the Conversation

  1. Oeh, dat ziet er echt heel erg lekker uit! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close