Citroen courgetti met knoflookboter garnalen

287

Ik vind lichte maaltijden altijd erg lekker om te eten omdat ik vaak nog ga sporten na het eten. Wachten totdat ik thuis ben en dan pas koken komt wel eens voor, maar ideaal vind ik het niet. En dan komt het er ook op neer dat ik pas rond een uur of 10 eet dus nee, niet de fijnste oplossing. Dus een recept met bijvoorbeeld courgetti vind ik dan ideaal. Het is met een spiraalsnijder heel makkelijk om te maken want even een courgette erdoorheen draaien en je hebt de basis van je gerecht al.

In dit geval heb ik verse basilicum fijngehakt en samen met wat citroenrasp heb ik die basis wat smaak gegeven. Ondertussen een flinke klont boter smelten in de pan mét de nodige knoflook en daarna de garnalen even bakken. De boel met elkaar mengen en je hebt een heerlijk fris, makkelijk en smaakvol gerecht op tafel staan. Kan overigens ook prima als bijgerecht natuurlijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

0 van 0 stemmen

Citroen courgetti met knoflookboter garnalen

Porties2 personen

Ingrediënten

Courgetti

  • 2 courgettes
  • 15 gram verse basilicum fijngehakt
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl citroensap
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • peper
  • zout

Knoflookgarnalen

  • 50 gram roomboter
  • 4 tenen verse knoflook geraspt
  • 225 gram cocktail garnalen

Instructies

  • Draai de courgettes tot slierten met de spiraalsnijder en doe ze in een grote kom.
  • Meng de verse basilicum met de olijfolie, het citroensap, de verse knoflook en peper en zout. Roer het mengsel door de courgetti heen.
  • Verhit nu de roomboter in een pan, samen met de knoflook. Roer even door en als de boter volledig gesmolten is voeg je de garnalen toe. Bak totdat ze gaar zijn.
  • Serveer de courgettie met de garnalen erop en nog wat van de knoflookboter. Maak af met een beetje peper, zout en citroenrasp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close