Beef Chimichurri Shaslicks

315

Aangezien deze Hollandse zomer zo intens wisselvallig is, heb ik vandaag een barbecue-recept voor jullie die je ook prima op de contactgrill kunt klaarmaken. Shaslickjes zijn net als worstjes en hamburgers immens populair wanneer er in Nederland gebarbecued wordt. Snap ik en vind ik ook helemaal niet erg, ik vind ze namelijk heerlijk! Maar het is wel leuk om juist met die shaslicks een keer te variëren. Zo maakte ik Beef Chimichurri Shaslicks. Die zijn licht pittig en heerlijk van smaak. Bovendien zien ze er ook nog eens gezellig uit door de rode ui en twee kleuren paprika. Deze shaslicks zijn natuurlijk het allerlekkerst wanneer je ze klaarmaakt op de barbecue. Dan krijgen ze echt die typische rooksmaak en hebben ze ook wat minder lang de tijd nodig om te garen. Mocht het nou regenen en wil je toch wel héél graag deze shaslicks eten, grill ze dan gewoon op de contactgrill of in de grillpan. Heb ik ook gedaan en smaakte alsnog top.

Beef Chimichurri Shaslicks

Het nadeel van beefblokjes en groenten aan spiesjes rijgen is dat de biefstuk vaak minder lang de tijd nodig heeft om te garen dan de groenten. Op de barbecue merk je hier niet zo heel veel van, dan blakeren de groenten namelijk al snel en worden ze goed zoet, maar op de contactgrill is dit iets lastiger. Zelf vind ik het wel lekker als de paprika en ui nog goed knapperig zijn, maar mocht je dit niet zo lekker vinden dan kun je de groenten eerst kort aanbakken. Door de paprika en rode ui even kort voor te bakken weet je zeker dat ze op de grill lekker zacht worden. Op deze manier hoef je de shaslicks niet al te lang op de grill te laten liggen, het vlees mag van binnen namelijk wel rood zijn. Dit maakt het vlees malser en dat is natuurlijk lekker.

Chimichurri is een Argentijns gerecht. Ik heb het al eens eerder klaargemaakt maar daarbij gebruikte ik de chimichurri meer als dressing dan als marinade. Mocht je dat lekkerder vinden dan kun je dit hier ook doen. Kruid dan de biefstuk apart met peper en zout en gebruik de rest van de marinade-ingrediënten om er een dressing van te maken. Smeer de shaslicks na het grillen dan in met de chimichurri. De smaak is wel iets scherper, maar alsnog erg lekker.

beef_chimichurri_shaslicks2

0 van 0 stemmen

Beef Chimichurri Shaslicks

Porties6 stuks

Ingrediënten

Voor het vlees:

  • 200 gram biefstuk
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Groenten:

  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui

Instructies

  • Snijd de biefstuk in blokjes en dep deze droog met een vel keukenrol.
  • Maal de andere ingrediënten in een hakmolentje of in de foodprocessor fijn tot een chimichurri marinade. Leg de biefstuk hierin, schep goed om en laat de biefstuk 2 uur in de koelkast marineren.
  • Snijd de paprika's en rode ui in stukken. Rijg deze om en om met de gemarineerde beefblokjes aan satéprikkertjes.
  • Grill de Beef Chimichurri Shaslicks vervolgens tot de groenten gaar zijn en het vlees van de buitenkant bruin gekleurd is.

Join the Conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close