Orange Velvet Cake met witte chocolade en kokos

De tweede Koningsdag op een rij waarop alles anders is dan normaal. Daar kun je van balen, maar je kunt het ook als een uitgelezen kans zien om eens lekker de keuken in te duiken. Speciaal voor Koningsdag maakte ik deze Orange Velvet Cake met witte chocolade en kokos. Ik deel het recept vandaag alvast met je zodat je nog alle tijd hebt om boodschappen te doen. Want deze cake: die wil je maken hoor! Het is niet zomaar een Red Velvet Cake gemaakt met oranje kleurstof. Ik heb het recept zo aangepast dat het eigenlijk een heel andere taart is geworden. Lekker zoet, zacht en de chunks witte chocolade in de cake zijn echt waanzinnig lekker. Uiteraard is de cake afgemaakt met roomkaasglazuur want dat is naar mijn idee het allerlekkerst. Laagje geraspte kokos over de bovenkant en je hebt een top taart te pakken.

Ik had zelf geen oranje kleurstof in huis maar gebruikte gele en rode kleurgels van Wilton. Die zijn te koop bij de betere taartenbakwinkels of online. Gewoon even googelen, dan vind je ze heel snel.

Orange velvet cake

Orange velvet cake

No ratings yet

Orange Velvet cake met witte chocolade & kokos

Geïnspireerd op de Red Velvet cake is deze Orange Velvet cake met witte chocolade en kokos perfect voor Koningsdag.
Porties1 taart (24 cm)
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Afkoelen 2 uur
Totale tijd 4 uur
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • springvorm, 24 cm doorsnede
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Voor de cake

  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g zachte boter
  • 4 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 400 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 ml volle melk
  • oranje kleurstof
  • 175 g witte chocolade - in grove stukken

Topping en vulling

  • 400 g naturel roomkaas - op kamertemperatuur
  • 200 g boter - op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g poedersuiker
  • 50 g geraspte kokos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de springvorm goed in.
  • Klop voor de cake de kristalsuiker met de boter romig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en daarna ook het vanille-extract.
  • Doe de bloem, bakpoeder en zout in de kom en schenk de melk erbij. Spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Voeg beetje bij beetje oranje kleurstof toe terwijl je blijft roeren door het beslag. Voeg net zoveel toe voor het door jou gewenste resultaat. Kleurgel is vaak wat sterker dus daar zul je minder van nodig hebben dan bijv. de kleurstoffen van Dr. Oetker.
  • Spatel tot slot de witte chocolade door het cakebeslag en schep het beslag in de springvorm.
  • Strijk de bovenkant glad en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. Prik een satéprikker in het midden van de cake. Als je deze er schoon uittrekt is de cake gaar.
  • Laat de cake helemaal afkoelen.
  • Maak ondertussen het roomkaasglazuur. Doe hiervoor de roomkaas en de zachte boter in de kom van de keukenmachine en klop het geheel luchtig.
  • Voeg dan het vanille-extract en de poedersuiker toe en klop tot een klontvrij glazuur.
  • Snijd de Orange Velvet cake doormidden en verdeel de helft van het glazuur over de onderste plak cake.
  • Leg de bovenste plak cake er weer op en smeer de hele taart in het met het roomkaasglazuur.
  • Strooi geraspte kokos over de bovenkant van de taart en zet nog even in de koelkast zodat het glazuur wat kan op stijven.
Gang: dessert, taart, toetje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kokos, koningsdag, orange velvet, oranjetaart, red velvet, roomkaasglazuur, witte chocolade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Orange velvet cake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close