Pittige gehaktpasteitjes

1.5K

Inmiddels weten jullie wel dat je me wakker mag maken voor hartige snacks. Ik heb tien keer liever een flinke schaal met bittergarnituur dan een stuk taart en om dezelfde reden staat er hier ook regelmatig een ‘snackdiner’ op de planning. Vandaag deel ik een lekkere hartige snack met jullie die je ook prima zou kunnen inzetten voor het avondeten, gecombineerd met een frisse salade. Ik maak in de video hieronder pittige gehaktpasteitjes. Al een wat ouder recept van mij die ik in 2012 al eens op OMF deelde, maar die toe was aan een nieuw, beter zittend jasje.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pittige gehaktpasteitjes

Pittige gehaktpasteitjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

5 van 2 stemmen

Pittige gehaktpasteitjes

Porties10 stuks

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 100 gr taugé
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el ketchup
  • 1 el sambal
  • losgeklopt ei
  • chilisaus
  • sesamzaadjes
  • chilivlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, ui en rode paprika tot de ui glazig is.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Doe dan de ketchup en sambal in de pan en schep het geheel even om.
  • Doe als laatste de taugé erbij en verwarm deze even mee. Breng de gehaktmix op smaak met peper en zout.
  • Leg de velletjes bladerdeeg met een punt naar je toe voor je neer. Smeer één helft in met chilisaus en schep hier een flinke lepel van de gehaktmix op.
  • Vouw de pakketjes dicht en druk de randen goed aan. Verdeel de pasteitjes over de bakplaat.
  • Smeer de bovenkant van de pittige gehaktpasteitjes in met losgeklopt ei. Strooi hier zwarte sesamzaadjes en wat chilivlokken overheen.
  • Bak de pittige gehaktpasteitjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Join the Conversation

  1. Rineke says:

    Ligt het aan mij dat ik geen ingrediënten zie staan of ben je die vergeten te vermelden? Wil deze graag gaan maken want lijken me superlekker.

    1. Ik had ze er wel bijgezet maar ik denk dat dit niet goed is opgeslagen. Inmiddels staan ze er :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close