Fastfood Friday: Oreo oliebollen

Hoera voor oliebolleeeeeen! Ok, over een paar dagen is het Kerst maar ik gok dat je het kerstdiner wel min of meer rond hebt dus vandaar dat ik alvast begin met de recepten voor Oud & Nieuw. De oliebollenkramen heb je vast alweer gespot en aangezien in de dagen vlak voor oudejaarsavond de oliebollenmixen vast zijn uitverkocht in de winkel, kun je maar beter goed voorbereid zijn. En ik denk dat, hands down, deze Oreo oliebollen de lekkerste oliebollen zijn die ik ooit heb gemaakt. En dat wil wat zeggen, we hebben al behoorlijk wat recepten op OMF staan namelijk! Dankzij het zoete van de Oreo’s heb je voor het oliebollenbeslag maar weinig suiker nodig zonder dat je inlevert op de zoete smaak van de bollen. En ok, ik ga er vanuit dat je er toch wel een flinke lading poedersuiker overheen doet – zo eet ik ze namelijk ook het liefst! Mocht je tijd over hebben dan kun je de oliebollen eventueel nu al maken en invriezen. Ze zijn dan welliswaar niet krokant meer maar als je ze ontdooit, maar heel eerlijk… dat zijn ze een paar uur later al niet meer. Lekker blijven ze echter een hele poos!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Oreo oliebollen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Oreo oliebollen

5 van 1 stem

Fastfood Friday: Oreo oliebollen

Porties25 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 500 ml volle melk
  • 1 zakje instant gist - 7 gr
  • 2 eieren
  • 1 el kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 rol Oreo's - in grove stukken

Instructies

  • Doe de bloem samen met het zout in een kom en roer dit even goed door.
  • Roer de gist door de melk en schenk het geheel bij de droge ingrediënten. Voeg ook de eieren toe en klop het geheel tot een egaal beslag.
  • Voeg op het laatste moment de Oreo's toe en spatel deze door het oliebollenbeslag.
  • Dek de kom af en laat het beslag 1 uur op kamertemperatuur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Verwarm een frituurpan of zonnebloemolie in een wokpan naar 190°C.
  • Schep met een ijslepel steeds een schep van het oliebollenbeslag uit de kom en laat dit in de hete olie vallen. Frituur de oliebollen 7-10 minuten in de hete olie tot ze van de buitenkant bruin en knapperig zijn en van binnen gaar.
  • Laat de oliebollen uitlekken op een vel keukenrol en serveer ze direct of vries ze na afkoelen in.

Join the Conversation

  1. In welke stap gebruik je de suiker?

    1. Sabine Author says:

      Stap 2, suiker is een droog ingrediënt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close