Nasikruiden maken heb je in nog geen 5 minuten gedaan en je hebt er maandenlang plezier van.
Net als de meeste mensen ben ik ook opgegroeid met de nasi kruidenmixen in de gele zakjes hoor. Als kind vond ik ze trouwens nooit zo lekker, iets té kruidig voor mij als kleintje, en inmiddels kan ik me niet heugen wanneer de laatste keer is geweest dat ik zo’n zakje kocht. Als ik dat überhaupt al eens heb gedaan.
Hier op OMF vind je verschillende nasi recepten maar ik kan me voorstellen dat je niet altijd zin hebt om een recept erop na te slaan. Soms is het ook gewoon fijn om de keuken in te duiken en gewoon wat te doen. Toch?
Een potje met je eigen gemaakte nasi kruiden op voorraad hebben is dan wel zo handig. Dan kun je in ieder geval de gebakken rijst goed op smaak brengen.
Zelf nasikruiden maken
Voor het zelf nasikruiden maken is het eigenlijk alleen van belang dat je een voorraadje gedroogde kruiden hebt. Nu gebruik ik voor mijn nasi kruidenmix vooral heel veel voorkomende gedroogde kruiden en specerijen, dus ik gok dat je wel goed zit.
Gedroogde kruiden en specerijen bewaar je het beste in een luchtdicht bakje of potje. Dit geldt ook voor je nasi kruidenmix. Steriliseer een glazen potje in kokend water of op de hoogste stand in de vaatwasser, maak het potje goed droog en bewaar de nasikruiden daarin.
Op deze manier blijven jouw zelfgemaakte nasikruiden maanden lang goed.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Nasikruiden maken
Benodigdheden
- schoon potje of bakje (luchtdicht!)
Ingrediënten
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
Instructies
- Meng alle gedroogde specerijen in een kommetje.
- Schep de nasi kruidenmix in een schoon potje en bewaar luchtdicht en op een donkere, droge plek. De mix is dan maanden houdbaar.