Nasikruiden maken

Nasikruiden maken heb je in nog geen 5 minuten gedaan en je hebt er maandenlang plezier van.

Net als de meeste mensen ben ik ook opgegroeid met de nasi kruidenmixen in de gele zakjes hoor. Als kind vond ik ze trouwens nooit zo lekker, iets té kruidig voor mij als kleintje, en inmiddels kan ik me niet heugen wanneer de laatste keer is geweest dat ik zo’n zakje kocht. Als ik dat überhaupt al eens heb gedaan.

Hier op OMF vind je verschillende nasi recepten maar ik kan me voorstellen dat je niet altijd zin hebt om een recept erop na te slaan. Soms is het ook gewoon fijn om de keuken in te duiken en gewoon wat te doen. Toch?

Een potje met je eigen gemaakte nasi kruiden op voorraad hebben is dan wel zo handig. Dan kun je in ieder geval de gebakken rijst goed op smaak brengen.

Nasikruiden maken

Zelf nasikruiden maken

Voor het zelf nasikruiden maken is het eigenlijk alleen van belang dat je een voorraadje gedroogde kruiden hebt. Nu gebruik ik voor mijn nasi kruidenmix vooral heel veel voorkomende gedroogde kruiden en specerijen, dus ik gok dat je wel goed zit.

Gedroogde kruiden en specerijen bewaar je het beste in een luchtdicht bakje of potje. Dit geldt ook voor je nasi kruidenmix. Steriliseer een glazen potje in kokend water of op de hoogste stand in de vaatwasser, maak het potje goed droog en bewaar de nasikruiden daarin.

Op deze manier blijven jouw zelfgemaakte nasikruiden maanden lang goed.

kruidenmix nasi
zelf nasikruiden maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

nasi kruiden maken
4.50 van 8 stemmen

Nasikruiden maken

Je eigen nasikruiden maken kost je nauwelijks tijd en de kruidenmix is vervolgens maandenlang te bewaren. Super fijn om altijd achter de hand te hebben.
Porties25 g kruidenmix*
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Bereidingstijd 5 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren máánden

Benodigdheden

  • schoon potje of bakje (luchtdicht!)

Ingrediënten

  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder

Instructies

  • Meng alle gedroogde specerijen in een kommetje.
  • Schep de nasi kruidenmix in een schoon potje en bewaar luchtdicht en op een donkere, droge plek. De mix is dan maanden houdbaar.

Notities

*Met deze kruidenmix kun je jouw nasi 2-3 keer op smaak brengen.
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: kruidenmix, nasi, nasikruiden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close