Video: Milky Way cheesecakebrownies

Ik was laatst mijn voorraadkast weer eens aan het opruimen, serieus… volgens mij kan ik dat iedere week wel doen, en achterin de kast kwam ik een zak Milky Ways tegen. Nu ben ik totaal geen snoeperd. Ik houd van koekjes en chocolade, maar snoep als Milky Ways eet ik nooit. Waarschijnlijk had ik het nog in huis voor Sint Maarten ofzo. In ieder geval, de zak was nog dicht en ik vond het zonde om hem zomaar weg te gooien en dus bedacht ik er een recept mee. Het werden deze Milky Way Cheesecakebrownies. Móddervet, zo fout maar tegelijkertijd ook zó lekker.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Wat heb je nodig? (16 stuks)

Voor de brownielaag:

 • 200 gram pure chocolade
 • 200 gram ongezouten roomboter
 • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 110 gram patent bloem
 • ½ theelepel bakpoeder
 • 3 eieren
 • snuf zout

Voor de cheesecakelaag:

 • 200 gram naturel roomkaas
 • 75 gram zure room
 • 1 ei
 • 125 gram poedersuiker
 • 1 theelepel vanille-aroma
 • 6 Milky Ways (kleintjes)

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm met een vel bakpapier of vet hem in.

2. Smelt voor de brownielaag de chocolade en roomboter bij elkaar in een steelpannetje.

3. Klop de eieren met de donkerbruine basterdsuiker op tot een romig geheel. Voeg hier de gesmolten chocolade en roomboter aan doe en roer dit door tot een stroperige massa.

4. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuf zout aan de natte ingrediënten toe en roer dit met een spatel tot het net gemengd is. Roer niet te lang! Stort het browniebeslag in de bakvorm en zet aan de kant.

5. Doe alle ingrediënten voor de cheesecakelaag met uitzondering van de Milky Ways in een kom en klopt dit met de mixer tot een glad beslag.

6. Schenk het cheesecakebeslag over de brownielaag in de bakvorm. Dit hoeft niet heel netjes.

7. Snijd de Milky Ways in stukken en druk deze in de cheesecakelaag in de bakvorm.

8. Bak de Milky Way cheesecakebrownies vervolgens 40 – 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze serveert.

Milky Way Cheesecakebrownies

Join the Conversation

 1. Sandra says:

  Ziet er goddelijk uit! Goed idee om op zo’n manier je restjes op te maken haha :-)

 2. MARIJKE says:

  Dit durf ik echt niet te maken haha. Ziet er namelijk zo lekker uit dat ik dan spontaan 5 kilo aankom :)

 3. Cindy says:

  He, zoiets vind ik nou nooit als ik de kast opruim ;) maar hiervoor wil ik wel naar de winkel rennen

 4. Margot says:

  Oh wat gevaarlijk lekker!

 5. OHMYGOODNESS!

  Ik vind het altijd zo leuk als je een Guilty Pleasure recept plaats. Ik ga deze bewaren, wanneer ik het maak weet ik nog niet. De snicker brownies uit het boek zijn ook zo lekker.

 6. Wendy says:

  Klinkt goed en eigenlijk zou je de milky way door allerlei andere dingen kunnen vervangen als je zou willen.

 7. Jamey says:

  ohhhh godelijk

 8. Liefs Lara says:

  Mijn god wat klinkt dat heerlijk! Jammer genoeg ben ik net even op de gezonde tour..

 9. Anita says:

  Hij staat in de oven hoor! :-)

  1. Anita says:

   Hij is inmiddels klaar en afgekoeld.. helaas is de brownie gaan “borrelen” tijdens het bakken, waardoor het cheesecake beslag door de hele vorm verspreid is.. op sommige gedeeltes is hij nu daarom niet te snijden helaas en is het mooie effect van het witte laagje bovenop helemaal weg :-(

   1. Sabine Author says:

    Ik snap het niet helemaal. Dat het cheesecakebeslag zich heeft verspreid lijkt me juist lekker? Of bedoel je dat het browniebeslag echt naar boven is gekomen en dat er van de cheesecakelaag niet veel meer te zien (en te proeven) is?

 10. Joyce says:

  Oh, deze zien er zo lekker ui! Ik zou die hele schaal wel kunnen opeten :-P

 11. Tati de Boer says:

  oh, hou op! <3

 12. Ilona says:

  Gisteren gemaakt, zijn echt heeerlijk!

 13. Ik heb het gisteren gemaakt en oh wat was dit lekker zeg! Uit zelfbescherming heb ik een deel meegenomen naar mijn werk vandaag en mijn collega’s hebben er ook van gesmuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close