Mijn citytrip wishlist

Persoonlijk geef ik al tijd net wat meer de voorkeur aan mooie natuur dan aan prachtige bouwwerken. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het tof om verschillende steden te bezoeken, maar ik voel me uitermate gelukkig wanneer ik in een prachtige omgeving vol groen of strand/water sta. Toch heb ik een citytrip wishlist, een lijstje van steden die ik (nog) eens wil bezoeken. Het lijstje dat ik heb samengesteld bevat steden in Europa, zo houden we het ook nog een beetje reëel.

Istanbul

Istanbul

Hoewel het niet mijn bedoeling is om op- of af te tellen met deze wishlist, staat Istanbul hoog bovenaan deze lijst. Waar ik voorheen nooit iets had met deze stad wil ik er nu maar wat graag een bezoek aan brengen. Het lekkere eten, het mooie weer, de prachtige gebouwen.. Alles aan deze stad trekt me aan. Ik ben een sucker voor bezienswaardigheden uit de oudheid, dus met de vele ruïnes, kastelen en oude torens kan ik mijn geluk in Istanbul niet op.

Rome

Rome

Met een studiereis ben ik ooit eens een paar dagen in Rome geweest. Toen was het meer lang leve de lol en verplichte opdrachten uitvoeren, maar wat was ik ontzettend gefascineerd door het Colosseum en het Forum Romanum. Sinds ik er ben geweest wil ik alweer terug naar de stad, samen met Tim als het even kan want die is er nog nooit geweest. Slenteren over de schilderstraatjes, lekkere risotto eten… oef. Hopelijk volgend jaar!

Praag

Praag

Dat ik graag een keer naar Praag wil heeft te maken met alle fantastische verhalen die ik over de stad hoor. Werkelijk iedereen die er is geweest is positief over de stad. Moet ook bijna wel, Praag staat namelijk bekend als een van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dat het de op vijf na grootste toeristische stad van Europa is vergeten we dan maar even, daar doe ik gewoon vrolijk aan mee.

Lissabon

Lissabon

Ah Lissabon.. Grappig want ik weet helemaal niets van de stad, maar sinds ik afgelopen maand in Alentjo (Portugal) ben geweest ben ik nieuwsgierig naar deze stad. Eigenlijk wil ik er met name heen vanwege de Portugese keuken omdat ik het idee heb dat ik deze nog niet goed genoeg heb kunnen proeven. Qua bezienswaardigheden zou ik Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém wel graag willen zien, beide werelderfgoed. Ook een leuk idee misschien? Alle werelderfgoed bezienswaardigheden afgaan. Hmm..

Berlijn

Berlijn

En tot slot Berlijn, een stad die me tot voor kort helemaal niet zo leuk leek maar waar ik nu heel graag eens heen wil. Tim is er vroeger al eens geweest en wil graag terug, dus wie weet lukt het ons om volgend jaar een paar dagen te gaan. Het eten in Berlijn (vooral de vegan keuken) schijnt fantastisch te zijn en de stad spat uit elkaar van bedrijvigheid. Natuurlijk wil ik als Berlijn-noobie graag de restanten van de Berlijnse muur zien, evenals de Brandenburger Tor en de Berliner Dom.

Dat waren ze, dit zijn de steden die op dit moment op mijn citytrip wishlist staan. Stiekem hoop ik dat ik ze allemaal op redelijk korte termijn (lees: binnen anderhalf jaar) kan bezoeken. Het fijne van citytrips is dat ze niet lang hoeven te duren en daarom zou je het ook prima eens in een weekend kunnen plannen.

Welke steden zou jij echt nog eens willen bezoeken?

Join the Conversation

 1. Farah - Food and other Friends says:

  Ik heb ook een voorkeur voor mooie natuur en fijne stranden, maar een citytrip op z’n tijd is ook erg fijn. Vooral lekker rondstruinen en heerlijke dingen eten en drinken ;).

  Op mijn lijstje staan ook nog Rome, Istanbul en Lissabon maar ook nog Barcelona, Sevilla, Porto en nog een heleboel andere steden. Ook aan te raden: Valencia :). Heerlijke stad!

 2. Simone says:

  Ik ben nog in geen van allen geweest maar Lissabon en Praag staan hoog op mijn lijstje.

 3. leonie says:

  Istanbul is echt een aanrader, 5 jaar geleddn ong geweest met een uitwisselingsprogramma. De bezienswaardigheden zijn echt ontelbaar.

  Ljubljana kan ik ook echt aanraden!! De hele sfeer in
  die stad is echt super. En de mensen zijn heel vriendelijk.

 4. Hanja says:

  Ooit in Budapest geweest? Die stad heeft echt mijn hart gestolen, wauw!

  1. Karlijn says:

   De mijne ook! Oa het uitzicht vanaf de citadel over buda en pest vond ik prachtig!! Het heeft veel weg van Praag schijnt.

 5. Stéphanie | Expeditie Aardbol says:

  Leuk lijstje, ik kan je Lissabon en Berlijn van harte aanbevelen! Zelf ook erg nieuwsgierig naar Istanbul, daar moet ik echt binnenkort naartoe :)

 6. Tessa says:

  Wat een leuke lijst. Praag is zeker een aanrader. Ik ben er twee keer geweest en het is er echt prachtig en het was er altijd erg goedkoop, maar volgens mij wordt dat steeds minder. Rome staat ook zeker op mijn bucketlist en Berlijn wil ik ook wel weer eens bezoeken nu ik overal zoveel goede berichten hoor en zoveel leuke hotspots lees.

 7. Mirne says:

  Ik ga over 3 weken naar Praag, enorm veel zin in! :D

 8. Annebelle says:

  Dit is precies mijn lijst, haha! Maar Berlijn ben ik al geweest, alhoewel ik daar graag wel nog een keer heen zou willen :)

 9. Eline says:

  Ik wil heel graag naar marrakech!

 10. Diana says:

  Ik maak graag stedentrips en heb inmiddels al heel wat van Europa gezien. De steden die mijn hart hebben gestolen: Dublin, Valencia en Stockholm. Ben in een heleboel europese steden ook al meer dan eens geweest. Eigenlijk vind ik álle steden geweldig, haha!

 11. Sabrina says:

  Ik ben alleen in Lissabon geweest, zo’n mooie stad!!

 12. Marlissa says:

  Istanbul staat ook bovenaan mijn wishlist! Lijkt me een geweldige stad.

 13. Marloes says:

  Ik ben,van bovenstaand rijtje,in Rome,Praag en Berlijn geweest.
  Aanraders vind ik zelf Dublin en Valencia,daar wil ik zeker nog eens terug.
  Op mijn lijstje voor óóit:Porto en Lissabon,Madrid,Wenen,iets ergens in het Oostblok (die kant nog nooit bezocht),Athene,Hamburg en iets in Scandinavië, ook nog nooit geweest.

 14. Sandra says:

  Van bovengenoemde steden ben ik alleen nog in Praag geweest, vorig jaar! Het is inderdaad een hele mooie, historische en oude stad! Je kan er heel goed eten en drinken, shoppen, genieten van de omgeving en alle moois wat de stad te bieden heeft.

  Als je er nog een keer heen gaat, kan ik je zeker aanraden om er de “Eiffeltoren” te bezoeken! Het is een replica van de echte, deze in Praag heet Petrin Tower en als je al op de 1e verdieping staat heb je een gigantisch prachtig uitzicht over de hele stad en omgeving.
  De astronomische klok is een kijkje waard en de Karelsbrug een must! ;) Maar om daar goede foto’s van te kunnen maken moet je er ’s ochtends heel vroeg bij zijn, anders staat het er rampstampvol met toeristen.

  De andere steden staan absoluut nog op mijn must-visit-wishlist! Hahah :)
  Hopelijk komt het er ooit nog van..

 15. Margot says:

  Praag is zeker een aanrader!

 16. Marije says:

  Van dit lijstje ben ik alleen in Praag geweest en ik kan je vertellen: het is een fantastische stad! Zeker een keertje naartoe gaan!

 17. Lissabon is echt geweldig,
  en sla dan vooral het stadje ‘Sintra’ in de buurt niet over!

 18. Rianne says:

  Rome is echt heel erg leuk! Berlijn wil ik ook graag snel een keer heen!

 19. Judith says:

  Ik zou ook nog heel graag een keer naar Praag willen! En ook naar heel veel onbekendere steden zoals Zagreb, Talinn, Riga en Boekarest bijvoorbeeld. Ik vind het altijd tof om nieuwe dingen te ontdekken in plaats van naar het altijd zo standaard Parijs of Londen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close