Met kaas gevuld borrelbrood

partner

I.s.m. Weydeland Kaas

Ik vind het zo grappig om te merken dat mijn behoefte aan eten mee verandert met de seizoenen. In de lente heb ik onwijs veel zin in groenten, in de zomer moet alles zo fris en koud mogelijk en nu we weer in de herfst zitten crave ik comfort food. En wat is nou lekkerder in deze tijd van het jaar dan een grote berg Hollandse kaas? Ik schreef het al in mijn allereerste kookboek: “waar mogelijk ADD CHEESE!” en dat geloof hang ik nog steeds aan. Dit met met kaas gevulde borrelbrood is dan ook een topper als je zin hebt in hartverwarmend comfortfood. Ziltig spek, frisse paprika en heerlijke oude kazen. Beter wordt het niet!

De gebruikte kazen

Om dit recept geschikt te maken voor druilerige dagen fietste ik naar de kaasboer waar ik twee stukken heerlijke oude kaas haalde. Weydeland Rijck is een echte oude brokkelkaas. De kaas heeft een lange rijpingstijd achter de rug in het pakhuis waardoor de kaas zeer rijp van smaak is en brokkelt. Neemt niet weg dat je deze kaas niet kunt raspen trouwens hoor, dat kan namelijk heel goed. De rijpingskristallen die in de kaas zitten knisperen echt in je mond als je een hapje neemt. Héérlijk.

Als tweede kaas gebruikte ik Erfgoed Stelling 606, een oude boerenkaas die wordt gemaakt met dagverse rauwe melk. De kaas is heel smeuïg en een stuk zachter dan Rijck, maar bevat ook van die kleine rijpingskristallen. In 2020 was Erfgoed Stelling trouwens boerenkaas van het jaar! En terecht ook.

Voor het recept hol je het brood uit, maar die stukken gooi je niet weg hè! Stop ze gewoon samen met het gevulde borrelbrood in de oven. Het overige brood wordt daardoor wat knapperiger en is perfect om in de kaasvulling van het gevulde brood te dippen.

Weydeland Kazen en Erfgoed Stelling zijn alleen bij de kaasboer te koop. Mocht je die nou niet in de buurt hebben dan heb ik goed nieuws voor je: hier vind je namelijk een overzicht van alle online verkooppunten!

Met kaas gevuld borrelbrood

gevuld borrelbrood met kaas

Met kaas gevuld borrelbrood

5 van 1 stem

Met kaas gevuld borrelbrood

Dit met kaas gevulde borrelbrood is het allerlekkerst om te eten op druilerige herfstdagen. Dagen waarop je de behoefte hebt aan comfort food.
Porties1 brood
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct eten

Benodigdheden

  • oven met bakplaat

Ingrediënten

  • 1 ongesneden brood
  • 100 g ontbijtspek - in reepjes
  • 1 paprika - in kleine blokjes
  • 2 bosuitjes - in ringen
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 200 g naturel roomkaas
  • 200 g Weydeland Rijck - geraspt
  • 200 g Erfgoed Stelling 606 - geraspt
  • 1 el mosterd
  • zwarte peper
  • verse bieslook - fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Snijd het bovenste kapje van het brood af en hol het brood vervolgens uit. Leg het uitgeholde brood op de bakplaat en de stukken brood die je net hebt verwijderd er naast.
  • Doe alle ingrediënten met uitzondering van de bieslook in een kom en schep het geheel goed om. Vul het uitgeholde brood met de kaasvulling.
  • Schuif het borrelbrood in de oven en bak het 20 minuten tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.
  • Strooi de verse bieslook over het brood en serveer het brood direct. Gebruik de losse stukken brood om te dippen.
Gang: bijgerecht, borrelhapje, lunch, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: borrelbrood, comfort food, erfgoed stelling 606, gevuld brood, hollandse kaas, kaasbrood, oude kaas, rijck

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

borrelbrood met kaas

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close