Mac & Cheese met krokante cajungarnalen

Dacht je een fractie van een seconde even dat het Fastfood Friday was? Nou, nee… daar moeten we nog eventjes op wachten maar soms is het ook gewoon op doordeweekse dagen heel erg lekker om comfortfood te eten toch? Deze Mac & Cheese met krokante cajungarnalen valt daar wat mij betreft zéker onder. Sowieso is Mac & Cheese altijd een goed idee, maar die krokante cajungarnalen maken het plaatje helemaal compleet.

Ik ben gék op garnalen. In iedere vorm trouwens maar deze gefrituurde variant is denk ik wel mijn ultieme favoriet. Súper crispy door het gebruik van paneermeel én panko en lekker kruidig door toevoeging van cajunkruiden. In no-time heb je de, wellicht ietwat saaie, Mac & Cheese een beetje opgepimpt. De pastaschotel is natuurlijk hartstikke zacht door de kaassaus en de zachte pasta, dus die krokante bite van de cajungarnalen is heel erg welkom.

Voor die cajungarnalen heb je trouwens geen frituurpan nodig hoor; die heb ik zelf ook al járen niet meer en toch frituur ik zou af en toe nog eens wat. Voor de garnalen heb ik gewoon een klein laagje olie van ong. 1/2 cm diep in een koekenpan verwarmd. Daarin kun je de garnalen prima frituren.

Bij dit gerecht heb ik ervoor gekozen om de Mac & Cheese nog even de oven in te schuiven, maar mocht je een wat romigere variant willen dan kun je die stap eventueel ook overslaan. De laatste stap is dan het door de kaassaus scheppen van de pasta en het serveren met de cajungarnalen. Meer niet! Ben je op zoek naar wat meer variatie in deze Mac & Cheese met krokante cajungarnalen, check dan al onze Mac & Cheese recepten.

Mac & Cheese met krokante cajungarnalen

No ratings yet

Mac & Cheese met krokante cajungarnalen

De krokant gefrituurde cajungarnalen pimpen de verder simpele Mac & Cheese heel makkelijk op. Ultiem comfortfood en echt een publieksfavoriet.
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Hoelang te bewaren Bij voorkeur direct eten.

Benodigdheden

  • frituurpan of koekenpan met een laagje olie *zie begeleidende tekst

Ingrediënten

Mac & Cheese

  • 400 g pasta
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 100 g geraspte cheddar
  • peper en zout

Krokante cajungarnalen

  • 400 g grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 100 g bloem
  • 2 eieren - losgeklopt
  • 50 g paneermeel
  • 50 g panko
  • 2 el cajunkruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Maak ondertussen de kaassaus. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en bak daarin de bloem gaar tot het een zanderige textuur krijgt.
  • Schenk al kloppend de melk in de pan en roer door tot een klontvrij mengsel.
  • Doe alle soorten kaas bij de melk in het steelpannetje en roer door tot de kaas is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af en schenk de kaassaus bij de pasta. Roer goed door en schep alles in een ovenschaal.
  • Schuif de Mac & Cheese 20 minuten in het midden van de oven.
  • Maak ondertussen de krokante cajungarnalen. Verwarm hiervoor een laagje olie in een koekenpan.
  • Wentel de garnalen door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren.
  • Schep de paneermeel, panko en 1 eetlepel cajunkruiden om en wentel hier de garnalen door.
  • Frituur de garnalen in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op een vel keukenrol en bestrooi ze met de tweede lepel cajunkruiden.
  • Serveer de Mac & Cheese met de krokante cajungarnalen direct.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cajungarnalen, garnalen, gefrituurde garnalen, kaassaus, mac & cheese, pasta, pasta met kaas

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Mac & Cheese met krokante cajungarnalen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close