Mac & Cheese met krokante cajungarnalen
De krokant gefrituurde cajungarnalen pimpen de verder simpele Mac & Cheese heel makkelijk op. Ultiem comfortfood en echt een publieksfavoriet.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cajungarnalen, garnalen, gefrituurde garnalen, kaassaus, mac & cheese, pasta, pasta met kaas
Servings: 4 personen
Mac & Cheese
- 400 g pasta
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 150 g geraspte mozzarella
- 100 g geraspte cheddar
- peper en zout
Krokante cajungarnalen
- 400 g grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 100 g bloem
- 2 eieren - losgeklopt
- 50 g paneermeel
- 50 g panko
- 2 el cajunkruiden
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en bak daarin de bloem gaar tot het een zanderige textuur krijgt.
Schenk al kloppend de melk in de pan en roer door tot een klontvrij mengsel.
Doe alle soorten kaas bij de melk in het steelpannetje en roer door tot de kaas is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en schenk de kaassaus bij de pasta. Roer goed door en schep alles in een ovenschaal.
Schuif de Mac & Cheese 20 minuten in het midden van de oven.
Maak ondertussen de krokante cajungarnalen. Verwarm hiervoor een laagje olie in een koekenpan.
Wentel de garnalen door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eieren.
Schep de paneermeel, panko en 1 eetlepel cajunkruiden om en wentel hier de garnalen door.
Frituur de garnalen in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op een vel keukenrol en bestrooi ze met de tweede lepel cajunkruiden.
Serveer de Mac & Cheese met de krokante cajungarnalen direct.