Leftover lunchtip: Restjespasta

Wat hou ik toch van kliekjes. Niet alleen omdat het makkelijk in te vriezen is, maar ook omdat het vaak betekent dat ik de middag erna een lekkere lunch heb. Van ingrediënten dingen overhouden vind ik ook altijd leuk. Om het op te maken probeer ik het altijd te combineren met andere kliekjes en dat resulteert regelmatig in een hartige taart of salade, maar ook wel eens in iets anders. Laatst deelde ik al mijn Gehaktpita’s met je, vandaag is het de beurt aan een restjespasta. Met vanalles dus. Erg lekker om als warme lunch te maken, maar ook prima mee te nemen als koude salade.

restjespasta

Wat heb je nodig? (1 portie)

 • 100 gram pasta
 • ½ bakje gerookte zalmsnippers
 • 1 eetlepel mascarpone
 • 1 theelepel rode pesto
 • verse basilicum
 • 1 eetlepels pijnboompitten

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim voldoende gezouten water gaar.

2. Rooster ondertussen in een kleine koekenpan de pijnboompitjes tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Laat ze opdrogen op een stukje keukenpapier.

3. Giet de pasta af en voeg hier direct de zalmsnippers, pesto en mascarpone aan toe. Zo smelten de mascarpone en de pesto en garen de zalmsnippers nog een beetje.

4. Scheur verse basilicumblaadjes in kleine snippers en roer deze door de pasta.

5. Schep de pasta in een schaaltje, strooi er nog wat verse basilicumblaadjes overheen en strooi de geroosterde pijnboompitjes over de pasta.

Heerlijk zo’n snel pastagerecht, lekker vullend voor de lunch en al mijn kliekjes waren op. Ik had de zalmsnippers nog over van het Paasontbijt van dit gerecht en de mascarpone had ik over van de 3 kazen ovenpasta. Pasta heb ik altijd in huis, evenals pesto, basilicum en pijnboompitten. Zo zie je maar dat wanneer je de voorraadkast induikt, je heel makkelijk een lekker gerecht voor de lunch op tafel zet.

restjespasta

restjespasta

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Lekker!

 2. Marloes says:

  Mijn restjespasta bestaat altijd uit wat ik nog in de koelkast heb liggen. En dan met flink veel kaas in de oven. jammie!

  1. Sabine Author says:

   Pasta met flink veel kaas uit de oven is altijd goed ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close