Resultaten OMF minionderzoek

Ruim drie weken geleden plaatste ik het OMF minionderzoek online waar ik jullie een aantal vragen stelde. Over jullie zelf, over jullie bezoekgedrag maar ook over een aantal inhoudelijk dingen van OMF. Natuurlijk zijn daar resultaten uit naar voren gekomen en heb ik aan de hand daarvan een aantal actieplannen opgesteld. Om jullie te laten weten dat ik niet niets met de informatie doe die jullie mij hebben gegeven, laat ik je vandaag de resultaten van het onderzoek zien en laat ik je weten wat ik ermee ga doen. Ik wil iedereen die de moeite heeft genomen om de enquête in te vullen enorm bedanken. Jullie zorgen er toch voor dat ik OMF kan blijven verbeteren. Ik zal overigens niet ingaan op de vragen die niet relevant zijn voor jullie.

Wat vind je het leukst om te lezen op OMF?
Deze vraag stelde ik jullie om te kijken of mijn verwachtingen klopten en of ik niet teveel artikelen publiceer die jullie eigenlijk helemaal niet leuk vinden. Zulke dingen kan ik niet aan de bezoekersaantallen of de comments aflezen, dit moet ik echt van jullie horen. Comments zeggen namelijk niets. OMF trekt nu gemiddeld 1.500 unieke bezoekers per dag waarvan degene die daadwerkelijk een comment achterlaten op twee handen te tellen zijn.

leukst om te zien

Uit het onderzoek is gebleken dat jullie recepten het allerleukst vinden van allemaal, gelukkig maar want daar gaat ook de meeste tijd in zitten. Ook de rubriek Wat stond er op tafel vinden jullie erg leuk en dat vind ik prettig om te horen. Het is altijd afwachten of zo’n terugkomende rubriek goed werkt en blijkbaar is dat met deze zeker het geval. Verrassend vond ik dat jullie reviews ook leuk vinden. Hier ben ik nooit helemaal zeker van geweest en zeker omdat daar veel tijd in gaat zitten is dit erg fijn om te weten. Verslagen van events vinden jullie het minst leuk, maar deze plaats ik dan ook maar zelden. Video’s scoort ook laag en dat is opvallend, zeker omdat jullie later aangeven dat jullie dit uitbreiding nummer één vinden. Wellicht ligt dit aan de kwaliteit van de video’s, iets waar ik dan weer op moet letten.

Wat zou je graag meer op OMF willen zien?
Logischerwijs volgde hierna de vraag wat jullie meer zouden willen zien. Met twee artikelen per dag is het soms lastig om een goede balans te vinden en deze vraag zou mij daarbij kunnen helpen.

meer willen zien

Volmondig werd er op Recepten gestemd. Ik kan niet beloven dat dit er véél meer gaat komen. Er staat iedere dag al één recept online en het zou betekenen dat ik nog meer de keuken in moet, iets waar ik niet héél veel tijd voor heb. Ik zal eens kijken of ik wellicht één dag in de week kan inroosteren waarop ik voornamelijk kook. Reviews van producten en boeken willen jullie ook graag zien alsmede persoonlijke artikelen. Dat is leuk! Reviews plaats ik geregeld dus daar ontbreekt het gelukkig niet aan, persoonlijke artikelen vind ik verrassend. Ik vind het leuk om persoonlijk te zijn op mijn blog en probeer dit ook steeds meer. Blijkbaar valt dit in de smaak, fijn!

Van welk soort recepten zou je graag meer willen zien?
Recepten houden altijd verband met je eigen smaak. Ik zou nooit een recept op OMF publiceren waar ik niet achter sta, maar dit betekent niet dat ik geen rekening met jullie houd. Sinds ik begonnen ben met OMF kook ik bijvoorbeeld veel vaker vegetarisch of hou ik rekening met allergieën omdat ik weet dat jullie daarmee te kampen hebben. Bij deze vraag verwachtte ik dat het overgrote deel van jullie op Zoete Zaligheden zou stemmen.

recepten

Ik had echt oprecht niet verwacht dat jullie recepten voor het avondeten leuk zouden vinden, maar blijkbaar zat ik er helemaal naast. Fijn, want dit vind ik een van de leukste dingen om te doen! Toch komen daar met slechts twee stemmen minder de Zoete Zaligheden om de hoek kijken. Het stond al op mijn planning om hier vaker aandacht aan te besteden, om vaker de keuken in te gaan om iets te bakken dus dit komt in orde. Ook hapjes & snacks wil ik vaker voorbij laten komen.

Welk van de onderstaande opties lijkt jou een goede eerste uitbreiding voor OMF?
En tot slot de vraag die misschien wel het belangrijkst was voor mij: wat wil je graag uitgebreid zien. Mijn hoofd loopt over van ideeën voor OMF maar ik vind het lastig om iets aan te wijzen dat ik als eerste wil doen. Daarom heb ik een aantal opties op een rij gezet die voor mij het belangrijkst waren.

uitbreidingHet is duidelijk dat jullie meer YouTube filmpje willen zien dus dat komt er zeker aan. Jullie hebben de afgelopen tijd al vaker filmpjes voorbij zien komen maar dit gaat nog veel vaker gebeuren. Ik wil naar het punt van één keer per week toe, maar dit kan ik nu nog niet beloven. Met een OMF community heb ik al een kleine start gemaakt door een OhMyFoodness Forum in het leven te roepen, hier kun jij je gewoon vrijblijvend aanmelden. Een webshop is voor latere zorg maar staat zeker op de planning wanneer de site een stuk groter is en ook die Engelstalige versie van de site gaat er misschien ooit komen, al zal dit voor jullie geen gevolgen hebben. 

Ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken voor het invullen van de enquête. Zoals je kunt zien heb ik er enorm veel aan gehad en hopelijk gaat dit voor jullie en voor OMF in de toekomst positief uitvallen. Houd de site in ieder geval vooral in de gaten, er komen nog veel leuke dingen aan!

Join the Conversation

 1. Natasha says:

  Fijn om te zien dat je de uitkomsten hier behandeld. Het komt inderdaad nog wel eens voor dat -zelfs professionele bedrijven- een enquete houden en dat je als bezoeker of klant nooit verandering merkt. Gelukkig doe jij dit anders. Ik ben via iemand anders bij ohmyfoodness terecht gekomen en lees nog altijd met veel plezier de artikelen. Ga zo door!

  1. Sabine Author says:

   Dank voor de complimenten, heel leuk om te horen!

 2. Joyce says:

  Leuk om de uitslag te lezen, erg handig!

 3. Hester says:

  Leuk om te lezen, leuk dat je echt zo serieus met OMF bezig bent en ook al aan uitbreidingen etc. denkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close